Манипулирането на общественото мнение има за цел да отвлича вниманието от

...
Манипулирането на общественото мнение има за цел
да отвлича вниманието от
Коментари Харесай

Слуховете по адрес на Путин: защо Кремъл ги обича 


Манипулирането на публичното мнение има за цел да отвлича вниманието от в действителност значимите неща. Нищо чудно, че представителят на Кремъл обича да разяснява клюки по адрес на Путин, написа в коментара си Иван Преображенский.

В съветските канали в платформата за кратки съобщения Телеграм, за която се твърди, че е обвързвана с пропагандиста Валерий Соловьов, се появиха известия за гибелта на съветския президент след инфаркт. Това не е първата. Това интензивно се разисква както в Русия, по този начин и отвън нея. Но за какво всички искат да приказват за това и кой печели от разпространението на тези клюки?

Дезинформация под благосклонния взор на Кремъл

След като Владимир Путин изгради в Русия личен диктаторски режим, самият той към този момент се разглежда като причина за всички събития в страната. Никой не беше изумен, когато президентът персонално назначаваше полицейски началници или решаваше да нападне една съседна държава. Върху тази роля на Путин елементарно се паразитира – точно това вършат разпространителите на клюки за двойниците на съветския водач, както и за многото му смъртоносни болести. Сега тези тайни разкази се срещнаха и се сляха в един идеален мит, в който две измислени действителности се подсилват взаимно. Опитайте се да докажете, че Путин не е мъртъв, в случай че е допустимо да бъде заменен от двойник (А може би е бил сменен от дълго време?).

Дезинформаторите, които популяризират тези приказки под благосклонния взор на Кремъл и съветските служби за сигурност, отлично разбират по какъв начин работи това. Владимир Путин се е трансформирал в център на ненавист и боготворене за милиони. А слухът за гибелта му е жертван да се трансформира в по-обсъждана история през следващите дни, в сравнение с или експанзията на Русия срещу Украйна. Тя е прекомерно чакана за милиони хора по света – изключително в онази част на света, където стотици хора дневно към този момент умират поради войната, разпалена от съветския президент.

Някои публицисти, освен съветски, понякога неволно, само че постоянно и непринудено се включват в тази дисхармония. Защо да не грабнат няколкостотин хиляди или даже милиони спомагателни гледания в YouTube?

Служители на свободна процедура в администрацията на Кремъл

Когато обсъждаме тайни клюки за здравето или, всички ние със сигурност работим за неговата агитация. Това се удостоверява от няколко фактора.

Първо, налице е манипулативна смяна на дневния ред. Принудени сме да забравим за това, което наистина е значимо за нас, и сме тласкани към полемики за тази клевета. И в случай че не се „ хванем на въдицата “ незабавно, Дмитрий Песков налива масло в огъня, като коментира слуховете за гибелта на Путин или за неговите двойници. В резултат на това ядрените опити остават на назад във времето, е забравена най-малко за няколко дни, а когато думата „ Русия “ се появи в съзнанието на много хора, те към този момент не си спомнят за разрушените градове и хилядите убити, а за здравето единствено на един съветски пенсионер.

Второ, тези непрекъснати фалшификации реабилитират Путин в очите на самите руснаци. Той е остарял, това е реалност, който предизвиква забележима угриженост в съветското общество. Но поради слуховете за гибелта му започва да работи подправено опълчване: казвате, че е остарял? Важното е, че е жив!

На трето място, действителното здраве на съветския президент и неговото обграждане е в действителност значима тематика, тъй като тяхното въодушевление в изискванията на тирания директно въздейства върху живота и здравето на милиони хора. Но кой ще чете или слуша съществени следствия по тази тематика след разкритията на всякакви „ генерали “?

dw.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР