Това няма да остане без последствия!.Това обяви днес германската външна

...
Това няма да остане без последствия!.Това обяви днес германската външна
Коментари Харесай

Русия хакнала имейли на германски управляващи, Берлин се закани с последствия

" Това няма да остане без последици! ".

Това разгласи през днешния ден немската външна министърка Аналена Бербок, откакто публично стана ясно, че зад хакерската офанзива против имейли на ръководещи и на управителните фрагменти на социалдемократите стои съветското военно разузнаване. Атаката бе осъществена при започване на предходната година.

" Руски държавни хакери нападнаха Германия в киберпространството ", съобщи министърът на външните работи Аналена Баербок в петък по време на визитата си в Австралия.

През юни 2023 година немската Социалдемократическа партия разгласи, че имейл-адреси, принадлежащи на управлението на партията, са били обект на хакерска атака още през януари. Според социалдемократите това е станало допустимо с помощта на накърнимост в сигурността на софтуерната компания Microsoft, която все още на офанзивата към момента не е била известна.

Отговорна за офанзивата съгласно следствието е групата APT28.

" Не може да се изключи, че данните са изтекли от самостоятелни пощи ", съобщи представител на SPD.
Кой стои зад групата APT28?
Федералната работа за отбрана на конституцията (BfV) счита, че групата се управлява от съветското военно разузнаване ГРУ.

APT28 е дейна най-малко от 2004 година - най-вече в региона на кибершпионажа.

Според BfV тя е един от " най-активните и рискови кибернетични артисти в международен мащаб ". APT28 е известна и с името " Fancy Bear ".

Според Бербок следствието на федералното държавно управление в тази връзка под управлението на Федералното министерство на външните работи към този момент е завършило.

" Сега към този момент можем ясно да заявим, че тази офанзива от предходната година е на групата APT28, която се управлява от съветската загадка работа ГРУ ", съобщи тя. " Това е изцяло недопустимо и няма да остане без последици. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР