Британският външен министър Дейвид Камерън обеща в четвъртък три млрд.паунда

...
Британският външен министър Дейвид Камерън обеща в четвъртък три млрд.паунда
Коментари Харесай

Камерън: Украйна има право да използва британско оръжие по цели в Русия

Британският външен министър Дейвид Камерън даде обещание в четвъртък три млрд.паунда ($3,74 млрд.) годишна военна помощ за Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", добавяйки, че Лондон няма възражения против потреблението на оръжие вътре в Русия. Той съобщи това в изявление за Ройтерс.
 
Камерън също по този начин съобщи, че Украйна има право да употребява оръжия, предоставени от Лондон, с цел да нанася удари по цели на съветска територия и зависи от Киев да реши дали да го направи. " Украйна има такова право. Тъй като Русия нанася удари навътре в Украйна, вие може да си обясните за какво Украйна усеща нуждата да се отбрани. Ще даваме 3 милиарда паунда годишно до тогава, до момента в който е належащо. Просто изчерпахме всичко, което можехме във връзка с обезпечаването на съоръжение. Част от това (оборудване) в действителност идва в Украйна през днешния ден, до момента в който аз съм тук ". 

Камерън, който ръководеше Обединеното кралство през 2010 и 2016 година като министър председател и се върна в политиката едвам преди няколко месеца, се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба и президента Володимир Зеленски по време на второто си посещаване в Киев като външен министър.
 
Първият посланик на Англия приветства дълго чакания пакет от помощи, гласуван от Конгреса на Съединени американски щати, в размер на $60 милиарда $: " Това е безусловно значимо освен във връзка с оръжията, които ще донесе, само че и във връзка с морала, който ще донесе на хората тук в Украйна ".
 
Камерън обаче не отговори непосредствено на въпроса по какъв начин съгласно него възможното преизбиране на републиканския водач Доналд Тръмп в Белия дом може да повлияе на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна: " Не е наша работа да решаваме кого американците избират за собствен президент - ще работим с този, който изберат ".
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР