Разрухата в Газа е достигнала най-сериозното ниво от 1945 година

...
Разрухата в Газа е достигнала най-сериозното ниво от 1945 година
Коментари Харесай

„Не сме виждали нищо подобно от 1945 г.“: ООН определи разрушения в Газа като безпрецедентни

Разрухата в Газа е достигнала най-сериозното равнище от 1945 година насам. Това открива програмата на Организация на обединените нации за развиване. Атаките на Израел в Ивицата Газа са предизвикали най-сериозните опустошения в района от времето на Втората международна война.

70% от домовете на хората в Газа са унищожени. Според нова оценка на организацията на Организация на обединените нации възобновяване на региона би могло да продължи минимум до 2040 година.

370 000 жилища са били развалени в Газа доникъде на април, като 79 000 от тях са били изцяло разрушени.

 Израел откри и върна тялото на един от заложниците Светът 2 мин. Израел откри и върна тялото на един от заложниците  Лидерът на „ Хамас “ заяви, че са починали негови синове и внуци Светът 3 мин. Лидерът на „ Хамас “ заяви, че са починали негови синове и внуци  Нетаняху: Има планувана дата за военна интервенция в Рафа Светът 2 мин. Нетаняху: Има планувана дата за военна интервенция в Рафа  2 седмици удари: Израел срина със земята една от последните лечебни заведения в Ивицата Газа (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 4 мин. 2 седмици удари: Израел срина със земята една от последните лечебни заведения в Ивицата Газа (СНИМКИ и ВИДЕО)  Израел откри и върна тялото на един от заложниците Светът 2 мин. Израел откри и върна тялото на един от заложниците  Лидерът на „ Хамас “ заяви, че са починали негови синове и внуци Светът 3 мин. Лидерът на „ Хамас “ заяви, че са починали негови синове и внуци  Нетаняху: Има планувана дата за военна интервенция в Рафа Светът 2 мин. Нетаняху: Има планувана дата за военна интервенция в Рафа  2 седмици удари: Израел срина със земята една от последните лечебни заведения в Ивицата Газа (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 4 мин. 2 седмици удари: Израел срина със земята една от последните лечебни заведения в Ивицата Газа (СНИМКИ и ВИДЕО)

„ Не сме виждали нищо сходно от 1945 година – от Втората международна война. Такъв интензитет за такова малко време и големите мащаби на разрухата “, сподели районният шеф на Програмата на Организация на обединените нации за развиване Абдала пъкъл Дардари.

Програмата на Организация на обединените нации за развиване основава оценката си на модел, вземащ поради скоростта, с която разрушените здания в крайбрежната линия са били възстановявани до момента. Дори в случай че темпото се усили пет пъти, възобновяване на всички изцяло разрушени жилища би лишило 16 години.

Снимка: Reuters

Конфликтът в Близкия изток се разпростира към този момент седми месец. Според данните на палестинския анклав са регистрирани 34 000 палестински жертви, като множеството от тях са цивилни – в това число дами и деца.

„ Хамас “ атакува Израел на 7 октомври предходната година, с което и стартира актуалната война в региона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР