Френският президент Еманюел Макрон не идва в Киев и не

...
Френският президент Еманюел Макрон не идва в Киев и не
Коментари Харесай

В Украйна: Русия ни проби два пъти, а Макрон мълчи за пращането на войски

Френският президент Еманюел Макрон не идва в Киев и не извършва поставените от самия него условия за изпращане на войски в Украйна, написа украинското издание Strana.ua.
Макрон, запитан в изявление за Economist дали към момента е зает с концепцията за вероятно изпращане на войски в Украйна, сподели: „ Абсолютно “. Президентът също по този начин означи, че Париж ще би трябвало да повдигне тази тематика, в случай че Русия пробие фронтовата линия и в случай че има искане от Украйна.
„ Ако всичко зависеше единствено от желанието на Киев, то съветската войска от началото на годината направи към този момент два пробива: в Авдеевка и Очеретино, само че никой не бърза да вкарва войски ”, се споделя в публикацията.
Журналистите означават, че водещите страни от НАТО не са подкрепили преди този момент изказванията на Макрон за допустимо изпращане на контингент. Изданието счита новото изказване на френския водач за следващото „ сондиране “ на реакцията на Запада и Русия.
В Украйна също побързаха да напомнят несъстоялата се аудиенция на Макрон в Киев.
" И още един забавен колорит. Макрон, който от зимата непрестанно декларира готовността си да изпрати свои войски в Украйна, по някаква причина не бърза да отиде в Киев. През март беше оповестено, че идват или през идващите няколко дни, или през идващите седмици, само че към този момент е май, а Макрон към момента го няма “, означават създателите на материала.
Politico, цитирайки неназован френски посланик, написа, че Макрон е отсрочил визитата си в Украйна на фона на различия със съдружниците след острите изказвания на политика по отношение на украинския спор. Според дипломата френският президент желае да „ отдели нужното време “ за полемики със съдружниците.
През април Макрон написа в обществената мрежа X, че не е отказвал пътешестване до Украйна, само че към момента не знае точната дата на визитата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР