Манфред Вебер, който беше избран за общ кандидат на десницата

...
Манфред Вебер, който беше избран за общ кандидат на десницата
Коментари Харесай

Станишев за водещия кандидат на ЕНП: Вебер иска да „строи мостове“ към Салвини в Италия и Качински в Полша

„ Манфред Вебер, който беше определен за общ претендент на десницата (за ръководител на идната Европейска комисия - б.р.), желае да възвърне връзката сред Европейски Съюз и жителите – само че той самият е част от провалените политики, които отчуждиха Европейски Съюз от хората “, коментира водачът на ПЕС Сергей Станишев.
 Борисов неудовлетворен от дисциплината в ЕНП. Евродесница избра Манфред Вебер за шпиценкандидат
По-рано през днешния ден, на конгрес на ЕНП в Хелзинки, Манфред Вебер беше определен да води акцията на европейската десница за евроизборите следващата година. Германският политик става вторият прочут кандидат в конкуренцията за поста на ръководител на Европейска комисия, откакто във вторник ПЕС издигна кандидатурата на холандския социалист Франс Тимерманс. Останалите европейски политически фамилии към момента не са избрали своите водещи претенденти.

„ Вебер споделя, че Брюксел би трябвало да възвърне връзката с жителите. Това е правилно, само че не Европейски Съюз се провали в тази задача, а ЕНП. Вебер е водачът на тяхната парламентарна група, а ръководителите на Екологичен потенциал, Комисията и Европейския съвет също са от ЕНП. Десните имаха всички лостове в институциите, само че не съумяха да задържат Европейски Съюз мощен, единен и фокусиран върху обществените провокации. Европейските жители чакат смяна, само че тя не може да пристигна от Вебер – той въплъщава неуспеха на ЕНП да отговори на проблемите на хората през последните години “, съобщи Станишев.

„ На хартия в тяхната стратегия има заложени доста обществени детайли, само че няма по какъв начин те да са достоверни и да им се има вяра, че ще я изпълнят. Юнкер също даде обещание обществен ААА рейтинг за Европа при започване на своя мандат, само че през днешния ден, 5 години по-късно, няма нищо такова “, разяснява още президентът на ПЕС.

„ Особено ме тормози фактът, че ЕНП се пробва да се хареса на всички елементи от политическия набор. Сключват покупко-продажби с националистите, които към този момент са комфортни съдружни сътрудници в Австрия и България, и ревностно пазят анти-демократи като Орбан в техните редици. Сега Вебер желае да „ строи мостове “ към Салвини в Италия и Качински в Полша. Истинският европейски водач би трябвало да строи мостове сред хората и народите, а не сред национализма и популизма, и виновната политика. Трябва изрично да отхвърлим тези течения, вместо да ги прегръщаме в името на властта.

Разочароваща е фрапантната надменност на ЕНП, които имат вяра, че властта и управителните постове в Европейски Съюз им се поставят по право. „ Каквото и да стане, ЕНП ще победи “, сподели през вчерашния ден Александър Стуб – положително резюме на тяхното отношение към властта. Десните не престават да не схващат какви са проблемите, какъв е залогът на тези избори, за какво хората желаят смяна и за какво се обръщат към популизма и авторитаризма. ЕНП е част от казуса и няма по какъв начин да предложи достоверна смяна, изключително с Манфред Вебер отпред “, съобщи водачът на евролевицата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР