Мандатът на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от Демократична България“,

...
Мандатът на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от Демократична България“,
Коментари Харесай

Кънев: ГЕРБ саботира естествения преход, мълчанието на ИНТ е притеснително

" Мандатът на ГЕРБ няма да бъде подсилен от „ Демократична България “, който и да повдигнат за министър-председател. Според мен Даниел Митов направи политическа неточност, като избра ГЕРБ. От ЕНП и Брюксел няма напън Демократична България и ГЕРБ да се коалират, само че е имало в други обстановки. Волята на нашите гласоподаватели е ясна - Бойко Борисов да не взе участие във властта. Освен това през днешния ден чухме, че ГЕРБ може и да не внесе предложение за кабинет. “. Това сподели пред БНР евродепутатът от Радан Кънев. " С Даниел Митов сме в другарски връзки. Той е направил своя избор и е решил да се развива в ГЕРБ. Дай, Боже, да стане ръководител и да я промени ", сподели още евродепутатът. 

" В парламентарната народна власт предаването на властта е основният миг. В държанието на ГЕРБ и Бойко Борисов видяхме отвращение да извършват конституционните си пълномощия досега на съставяне на ново държавно управление. Те бойкотират ръководството, до момента в който към момента е в ръцете им. Така саботират естествения преход на властта. Сериозно терзание имам и от метода, по който Има Такъв Народ приема тази отговорност. Мълчанието е добра предизборна тактика, само че когато получиш доста публично доверие, отговорността става доста огромна. България е в тежка спешна обстановка, България има потребност от ръководство “. 

Кънев разясни още веднъж, че в случай че третият мандат стигне до Демократична България, партията ще подходи отговорно и ще направи опит за сформиране на държавно управление. Според него държанието на Борисов е неприлично и демонстрация на тежко пренебрежение към гласоподавателите на ГЕРБ и към Народното събрание. 

Правосъдието е огромен проблем за България, само че не е най-спешният, добави евродепутатът. По думите му ще загубим време поради проекта за възобновяване и резистентност. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР