Русия и Северна Корея сключиха договор за всеобхватно стратегическо партньорство,

...
Русия и Северна Корея сключиха договор за всеобхватно стратегическо партньорство,
Коментари Харесай

Путин и Ким подписаха споразумение, Пхенян заяви подкрепа за агресията срещу Украйна

Русия и Северна Корея подписаха контракт за " всеобхватно стратегическо партньорство ", съобщи БНР.
Припомняме, съветският президент Владимир Путин е на посещаване в Пхенян.

Според думите на Путин, двете страни са се договорили да бъдат " дружно против хегемонията на Съединени американски щати " и за " взаимна помощ " при положение, че някоя от страните е изправена пред " непозната експанзия " -очевидно в предизвестие към Запада.

Руският автократ благодари на севернокорейския водач Ким Чен Ун:

" Високо ценим вашата поредна и твърда поддръжка за съветската политика, включително и на украинското направление. Имам поради нашата битка против натрапваната ни от десетилетия хегемонистична, империалистическа политика от Съединени американски щати и спътниците им във връзка с Руската федерация. "

Ким назова Путин " най-скъпия другар " на Северна Корея, откакто Путин прикани Организация на обединените нации да преразгледа глобите против Пхенян, въодушевени по думите му от " Съединени американски щати и техните съдружници в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ".

„ Ще работим за задълбочаване на стратегическите си връзки с Русия и съветските управляващи, без значение от комплицираната геополитическа обстановка. Изразяваме безапелационната си поддръжка с съветското праваителство и войска за специфичната военна интервенция в Украйна. " – съобщи Ким Чен Ун, представен от Българска национална телевизия.

Договорът сред Путин и Ким визира и " военнотехническото съдействие ".

Северна Корея публично отхвърля да доставя на Русия оръжия за войната й против Украйна. Но съгласно данни на Южна Корея срещата на двамата водачи през септември във Владивосток Пхенян е изпратил над 1000 контейнера военна помощ на Русия. А американското военно разузнаване счита, че Русия е получила към 3 милиона снаряда от Северна Корея.

Северна Корея получава хранителни артикули. Русия приема гастарбайтери от там, което резолюция на Организация на обединените нации в действителност не разрешава, само че е значимо за стопанската система на Северна Корея, тъй като част от заплатите на тези хора отива в хазната. Но най-важното е, че Северна Корея получава достъп до сателитна и ракетна технология, разяснява пред БНР откривателят на съветската политика проф. Герхард Мангот от университета в Инсбрук.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР