Манчестър Сити се завърна отново на попедния път и то

...
Манчестър Сити се завърна отново на попедния път и то
Коментари Харесай

Сити не брои до три на “стършелите”, завърна се ударно

Манчестър Сити се завърна още веднъж на попедния път и то с класика. “Гражданите” се постановиха с 3:0 над Уотфорд в мача от 22-ия кръг на Висшата лига. Рахийм Стърлинг откри резултата с гол от съблекалнята, едвам 40 секунди, откакто бе даден първият съдийски сигнал. Бившият състезател на Лудогорец Кристиан Кабаселе пък обезпечи удобна преднина на домакините, нанизвайки си автогол в 13-ата минута на срещата. Серхио Агуеро пък оформи за класическото 3:0 в 63-ата минута.

40 секунди бяха нужни на домакините, с цел да поведат в резултата. Давид Силва пусна към спринтиращия отляво Лирой Сане, който с отлично центриране откри на далечната греда Рахим Стърлинг. 23-годишният полузащитник пък лекичко чукна топката, мушвайки я във вратата на “стършелите”.

В 5-ата минута Лирой Сане сложи топката на на крайници на Джон Стоунс. На собствен ред той се отскубна от пазача си и шутира, само че кълбото мина на сантиметри над напречната греда.

Уотфорд не съумя да удържи фронта и четвърт час преди да допусне втори гол в мрежата си. В 13-ата минута Давид Силва изведе Кевин Де Бройне, който напредна в наказателното поле и опита паралелно подаване към Серхио Агуеро. Кристиан Кабаселе се хвърли на себеотрицателен шпагат, само че вместо да осуети заплахата, наниза топката право в личната си врата.

В 17-ата минута Кевин Де Бройне замалко до прониже за трети път вратата на "стършелите ". Футболистът изпрати мощен патрон от директен свободен удар, само че топката срещна гредата.

В 29-ата минута се откри най-хубавата опция пред футболистите на Уотфорд. Андре Грей пое подаване на ръба на пеналтерията и стреля по земя в средата, само че Сантана де Мораеш избави.

Серхио Агуеро осъществя третото попадение за “гражданите” в 63-ата минута. Кевин Де Бройне центрира отдясно в наказателното поле, където Аурелио Гомеш мазета, само че аржентинецът бе на точното място, с цел да насочи топката право в мрежата на "стършелите " за 3:0.

Уотфорд стигна до почетното попадение в 82-ата минута. Андре Карийо подаде топката на крайници на Андре Грей, който имаше опразнена мрежа пред себе си и нямаше проблем да чукне топката в нея. 3:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР