Мън Ванчжоу - главният финансов директор на китайската технологична компания

...
Мън Ванчжоу - главният финансов директор на китайската технологична компания
Коментари Харесай

Финансовата директорка на Huawei поиска да бъде пусната под гаранция

Мън Ванчжоу - основният финансов шеф на китайската софтуерна компания " Хуауей " - изиска да бъде освободена под гаранция в очакване на правосъдното съвещание, на което ще се преглежда нейната екстрадиция към Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

 
Мън беше задържана в Канада на 1 декември. Тя е щерка на създателя на " Хуауей ". Обвинявана е в Съединени американски щати, че е подвела интернационалните банки по отношение на контрола на " Хуауей " върху компания, настояща в Иран. Това заблуждение е изложило банките на риск от нарушение на американските наказания против Иран и от съществени санкции, се споделя в правосъден документ.
 
Китай разкритикува задържането на Мън и изиска незабавното й освобождение. Арестът й раздруса пазарите, защото вложителите се обезпокоиха, че той може да подкопае опитите за потушаване на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

 
В декларация под клетва Мън споделя, че е почтена и желае да я пуснат под гаранция поради здравословното й положение. Тя споделя, че е била откарана в болница с хипертензия след задържането й. В декларацията Мън споделя, че има дългогодишни връзки във Ванкувър, както и доста недвижимо имущество там. Нейното семейство е поискало позволение да остане във Ванкувър, до момента в който Мън е на независимост под гаранция. Съпругът на Мън също така възнамерявал да докара в града щерка им, с цел да учи тя по времето на процедурата по екстрадиция.
 
Същевременно телевизия " Глобал нюз " заяви, че незнайни лица се пробвали да обхванат в дома във Ванкувър на брачна половинка на Мън, съобщи ТАСС. Инцидентът станал през вчерашния ден сутринта. Стигнало се до престрелка сред незнайните лица и човек от жилището и след това те напуснали обекта. Никой не е потърпевш. Органите на реда не са задържали никой към този момент.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР