Малко апартаментче и 3 стари коли…: Публикуваха данъчната декларация на

...
Малко апартаментче и 3 стари коли…: Публикуваха данъчната декларация на
Коментари Харесай

Малко апартаментче и 3 стари коли…: Публикуваха данъчната декларация на Путин! Ето колко „беден“ е той…

Малко апартаментче и 3 остарели коли…: Публикуваха данъчната декларация на Путин! Ето какъв брой „ безпаричен “ е той… Централната изборна комисия на Русия разгласява данъчната декларация на президента Владимир Путин, който се кандидатира за нов мандат. Общата сума на приходите му за шест години е 67 591 875 рубли, което се равнява на към 700 000 евро.

Според декларацията Путин има единствено един апартамент от 77 кв.м. в родния си град Санкт Петербург, гараж от 18 кв. м в същия град, три леки коли, от които две ГАЗ М21, 1960 година, ГАЗ М21, 1965 година и една „ Нива ”.

Путин има 10 банкови сметки с 54 416 604 рубли – към 1 097 038 лв.. Той е декларирал и 230 акции на ПАО Банк Санкт Петербург. Чиято номинална стойност е 11,81 рубли на акция. Руският държавен глава безсрочно употребява квартира в Москва от 153,7 кв. м.

Според Александра Суворова – прессекретар на изборния щаб на Путин, сумата от приходите на претендента за нов президентски мандат е най-вече от заплатите му за този интервал.

Според западни анализатори насъбраното от съветския водач положение се равнява на невероятната сума от 200 милиарда $.

Има самодейност на Владимир Путин Русия да възвърне активите си зад граница. Сред тях – повече от 10 в България, напомня SafeNews.

Един от емблематичните парцели на Москва у нас е Руската черква. Оказва се обаче, че Русия има много недвижима благосъстоятелност у нас под формата на обществени и жилищни здания. Има и санитарнооздравителен комплекс Камчия на брега на морето.

Идеята на депутатите от Демократична България е заледяване на съветско имущество и активи у нас и даването им на Украйна. На този декор Русия пък стартира да търси и инвентаризира собствеността си зад граница. А предварителните сметки са, че тя е за 300 милиарда $.

Идеята на депутатите Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова е да се замразят имущество и активи на лица от Русия в санкционният лист на Европейския съюз.

„ Камчия – в едно от най-хубавите места безусловно е подарена. И налози не се заплащат и това не може да продължава и би трябвало да се случи разумното – заледяване на активите “, счита Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Руското посолство не взе отношение по тематиката със замразяването на активи.

„ До колкото знаем, този законопроект към момента не е импортиран и ние няма да го разясняваме към този момент “, се споделя в изказване на посолството.

В същото време със собствен декрет Владимир Путин субсидира звено, което да търси съветската благосъстоятелност в чужбина. Не се показва с каква цел.

„ Доколкото е известно, балансовата стойност на всички активи – здания, които са с историческа полезност, земя, купена от Руската Федерация, Съветския съюз и Руската империя, общата стойност е 300 милиарда американски $ “, сподели журналистът Фьодор Гладких.

По съветски данни страната има 973 обекта зад граница.

 

Източник – Лупа

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР