Малкият интерес от страна на държавата, мигриращото население и свиващите

...
Малкият интерес от страна на държавата, мигриращото население и свиващите
Коментари Харесай

Общините се спасяват и поединично

Малкият интерес от страна на страната, мигриращото население и свиващите се приходи на хората, накара доста общини да се опитат да вземат ориста си в свои ръце. Някъде локалната власт към този момент сама  създава стратегии, с които да притегля вложения.

Община Сливен да вземем за пример издаде първия документ за поощряване на вложенията с общинско значение клас " В “ на сливенската компания „ ВИВА “ ЕООД. Основната й активност e произвеждане и импорт на осветителни тела. През 2008 година стартира основаването на лична комерсиална марка VIVALUX. В ролята си на водещ снабдител тя осъществя модерни хрумвания за осветяване и светлинни решения.

Община Сливен е една от тези, които интензивно се ангажират с плановете на фирмите, разрастващи се в региона. Показателна за това е концепцията за капиталова дестинация Сливен - Ямбол, която е един образец за сливане на запаси, упоритости и старания. Става дума за общ стопански профил, с който те да бъдат презентирани като благоприятни условия за вложения, за работа, инфраструктура, вероятности за развиване и така нататък

Съседите от Община Ямбол също оповестяват за иден капиталов план. Предстои построяването на цех за фотоволтаични системи от компания, която от години създава в Китай.

Германска компания пък има проекти да построи нов ветроенергиен парк върху повърхност до 120 декара в землищата на селата Славеево, Пчелино и Одърци в Добричката община. Те се вписват в тактиката за стабилно енергийно развиване на България и прехода към нисковъглеродна стопанска система, която планува делът на възобновимите енергийни източници в брутното извънредно ползване на сила до 2030 година да доближи 27.09 на 100. Това показва в претекстовете за своя план българското сдружение, което е част от основаната в Бремен компания wpd AG. Тя развива ВЕИ технологии в 25 страни в света.

Ирландската “Аксенчър ” търси претенденти за отдалечена работа в Русе. Кметът на общината Пенчо Милков се е срещнал с мениджъри на основни позиции в “Аксенчър България ” и са разисквани опциите за съдействие в областта на осведомителните технологии и поддръжка за IT експертите от крайдунавския град. Представителите на “Аксенчър ” са споделили желанието си в дълготраен проект да дават и финансова поддръжка на студенти в софтуерните специалности на Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Целта на компанията към този момент е да доближи до основаването на 100 работни места. Ключов тласък за претендентите ще бъде и заплащането, което няма да се разграничава от това на експертите, които работят в офисите й в София или Пловдив. " Аксенчър " нaвлeзe в Бългapия през 2015 година с пpидoбивaнeтo нa бългapcĸaтa Јаvеlіn Grоuр.

През тази година в Бургас се извършват пет плана със документи за вложения от клас „ А “. Два от тях се осъществят в местността „ Мадика “, която се развива като една от перспективните дребни бизнес зони в града. „ За да обезпечим естествената активност на вложителите, като добър сътрудник ние влагаме общински средства за построяването на модерна довеждаща инфраструктура в зона „ Мадика “, където отварят порти от ден на ден нови обекти. Ще продължим да го вършим и през идващите години “, акцентира кметът Димитър Николов.

В момента тече осъществяването на план за свързване с основния републикански път I-6 Бургас - „ Ветрен “. Оттам ползвателите на тази бизнес зона ще имат връзка към автомагистрала „ Тракия “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР