Малкият Александър, който изчезна на 11 ноември е намерен жив

...
Малкият Александър, който изчезна на 11 ноември е намерен жив
Коментари Харесай

Откриха Александър жив и здрав, мистерията остава

Малкият Александър, който изчезна на 11 ноември е открит жив в надълбоко и труднопроходимо дере в планината край Перник. 12-годишното момче е превозено до " Пирогов ". Бащата Александър Цветанов също е с него в лечебното заведение.

Първите прегледи са посочили, че детето е контактно и в положително положение, показа кметът на Перник Станислав Владимиров.
-->
Момчето е намерено от доброволците от клуба по делта и парапланеризъм в Перник Веселин Георгиев и Милко Михайлов към 14,30 ч.

" Не можах да допускам, почтено, не можах да допускам. 5 секунди стоях и го гледах и не можах да допускам. В момента, в който видях, че си пое въздух и мръдна, незабавно имахме готови уормъри, аптечки, завихме го, свалихме му мокрите облекла, допустимо да го стоплим най-вече, да не е толкоз обезводнен. По мое съмнение даже, може би, и колкото и да звучи иронично, дъждът може да му е оказал помощ - съществуване на вода. Но е имал предпочитание за живот. Самият аз бях минавал покрай това място, днеска отново минахме, тъй като предния път беше в мрачно ", сподели Веселин Георгиев.

" Планината може да е майка, може да е и мащеха. В случая е била майка ", добави го Михайлов. 

Доброволците, разкрили момчето, обявиха, че вземат участие в акцията по търсене от първия ден и не желаят оповестената през вчерашния ден от бащата премия от 100 000 лева за разкриване на детето. 

Прокуратурата ще ревизира дали Сашко не е държан някъде принудително, съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи пред бТВ:

" Цяло знамение е той осем дни да оцелее без вода и храна, и по тази причина прокуратурата ще ревизира версията дали той не е държан наложително от някого и дали той не го е пуснал поради оповестената от бащата парична премия. В хода на формираното досъдебно произвеждане ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, като лекарите ще имат задачата да открият на база пострадванията, измръзванията, дехидратацията по момчето дали той в действителност не е държан наложително и дали не приказваме за похищение ".

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Павел Млеканов показа детайлности за акцията:

" Районът е извънредно сложен. Това е планина. Търсихме подпомагане на хора-планинари, на хора експерти. Версиите бяха доста, нито една не е отхвърлена, само че хубавичко логичност подсказваше да бъдем в планината. Има изнесена информация в едно формирано досъдебно произвеждане, в което аз няма да се спирам ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР