Малките фирми, включително и специализираните предприятия и кооперации на хора

...
Малките фирми, включително и специализираните предприятия и кооперации на хора
Коментари Харесай

До 10 000 лв. помощ ще могат да получат предприятия на хора с увреждания

Малките компании, в това число и профилираните предприятия и кооперации на хора с увреждания, ще могат да аплайват за помощ от 3000 до 10 000 лева

Помощта ще се отпуска по процедурата „ Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията Covid-19 ", която се финансира от оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".

Общият размер на финансовата помощ за обезпечаване на действен капитал за предприятията и запазването на стабилността на работните места е до 173 млн. лева При интерес има опция средствата да бъдат увеличени с пренасочване на спомагателни суми от други оперативни стратегии, излиза наяве от оповестената за публично разискване процедура.

Помощта може да се употребява за разноски, нужни за превъзмогване на дефицита на средства или липса на ликвидност, настъпили вследствие на пандемията.

Крайният период за подаване на документите е 16:30 часа на 30 май 2020 г.Кандидатстването и оценяването на плановете ще става напълно по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз (ИСУН 2020).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР