Малдивите – архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на

...
Малдивите – архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на
Коментари Харесай

Лукс в небето: Авиокомпания предлага полет до Малдивите в милионерски стил

Малдивите – архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на Индия, постоянно са в класациите за най-луксозни плажни дестинации, а почивката там е фантазия за туристи и пътешественици от целия свят.  

Нова самолетна компания си слага за цел да трансформира пътуването до там в запаметяващо се преживяване, несравнимо с елементарен полет, споделя CNN.

Beond има е решена да сътвори чувство за пътешестване в " частен аероплан ", като употребява самолети с тесни корпуси (а не широкофюзелажни, които нормално се употребяват по маршрутите до Малдивите) и предлага премиум салон с легнали седалки, които съчетават общи съставни елементи с колите Ferrari.

" Искаме да предложим нещо изцяло ново ", споделя Саша Фойерхерд, основен търговски шеф на Beond, пред CNN.


flybeond

" Съзнателно избрахме да изберем първокласна дестинация, която сама по себе си е дребен парадайс, където хората пътуват, с цел да се провиснал и да прекарат качествено времето си. Искаме да подсигуряваме, че те могат да пътуват до такава степен и удобно, тъй че да идват изцяло отпуснати. "

Планираща да стартира полети през есента на 2023 година, Beond в началото ще експлоатира дребен флот от самолети Airbus A319, преди да премине към по-големите Airbus A321. Първите две доказани дестинации са Дубай и Делхи.

Надпревара с конкуренцията

Понастоящем над 30 самолетни компании оферират полети до летище Велана – основното на Малдивите, ситуирано покрай столицата Мале.

За да се конкурира с тях, Beond възнамерява да сортира деликатно дестинациите си и да лети с клиентите си непосредствено до острова, вместо да употребява връзка, както вършат Emirates, Qatar Airways и Turkish Airlines.

Така да вземем за пример, в Германия Beond няма да се насочи към Франкфурт – бизнес център с огромна конкуренция, а  към Мюнхен, където конкуренцията е по-малка, а броят на туристите, пътуващи в свободното време, е по-висок.

На други пазари, като Азия, Beond възнамерява да влезе в директна конкуренция с други превозвачи и да се наложи с по-качествени услуги.

" Малдивите губят някои пасажери от висок клас, тъй като в случай че не намерят подобаващ превоз, те избират да отидат някъде другаде. Ето къде ние влизаме в играта. ", изясняват от компанията.

Beond ще предлага единствено 44 места в своите Airbus A319, макар че самолетът може да транспортира до 156 пасажери в напълно пестелив вид. В по-големите самолети A321, които ще влязат в употреба през 2024 година, те възнамеряват да разполагат с 68 места в аероплан, който нормално побира до 220 пасажери в икономична класа.

Това значи, че няма да има ужасяващите тесни седалки – конфигурацията има за цел да обезпечи чувство за разкош и комфорт. Проектирани от италианския производител Optimares, който достави сходни интериори за особено проектирания частен аероплан A321 на Four Seasons, седалките споделят съставни елементи с LaFerrari - първокласен състезателен автомобил, чиято цена при стартирането му на пазара през 2013 година беше към 1,5 млн. $, а в този момент се продава за доста повече на търг.

" Аз съм висок към 1,80, както и нашият основен изпълнителен шеф, и това беше референтният размер, с който работихме. ", споделя Фойерхерд. " Също по този начин, бързо взехме решение, че желаеме да сме двама един до различен поради нашите пасажери, множеството от които са двойки. "

Детайлът е в цената

Съвместна благосъстоятелност на основаната в ОАЕ Arabesque и малдивската компания за хотелиерство SIMDI, документът за осъществяване на активност на Beond е публикуван като транспортьор. Има и 50-годишно съглашение с държавното управление на Малдивите.

Въпреки че възнамерява да стартира да лети още през септември, самолетната компания към момента не е наясно с дестинациите, по които ще започва, с изключение на Делхи и Дубай, само че Фойерхерд споделя, че откакто доближи потенциала си (до края на 2024 г.), почти 60% от трафика ще идва от Европа с към 20 дестинации.

Азиатските направления ще включват Япония, Южна Корея и Китай, ще се оферират и директни връзки с Австралия, започвайки с Пърт и Южна Африка, в началото с Кейптаун.

До края на 2024 година самолетната компания възнамерява да експлоатира към десетина самолета, всички на лизинг, в това число няколко чисто нови A321LR – версии на известния A321 за дълги дистанции.

Използването на самолети с стеснен корпус ще бъде извънредно за някои от по-дългите направления на Beond, които нормално се обслужват от по-големи самолети с необятен корпус, като Airbus A350 или Boeing 787, добавя CNN.

Според Фойерхерд по-малкият аероплан няма да е проблем за множеството пасажери, тъй като макар че в салона няма да има " въздушността " на по-големите самолети, той ще усили чувството за частен аероплан.

" Вярвам, че преимуществата и минусите там в действителност се изравняват. Не бихме могли да напълним широкофюзелажен аероплан с тази идея - той ще бъде прекомерно огромен. Но при теснофюзелажния имаме обилни икономии на разноски по гориво, личен състав, таксите за кацане и обслужване, което е нещо, което ни дава конкурентно преимущество пред огромните птици. "

В резултат, цената на Beond ще бъде " атрактивна ", като цените на билетите от Европа стартират от към 3 000 $ в двете направления, само че се усилват по време на пиковия сезон, който за Малдивите е от декември до април.

За съпоставяне, най-евтиният полет в бизнес класа от Лондон до Мале в пиковия сезон, който CNN открива, е 3133 $ с Etihad през януари 2024 година

От Франкфурт Oman Air предлага полети на цена от 2762 $ - по-евтина цена в пиковия сезон, в сравнение с предлага Beond за цените си отвън сезона. Нито един от двата полета обаче не е пряк.

Междувременно Emirates сега продава билети Дубай-Мале от декември до април следващата година на цена от към 3100 $ в бизнес класа. Няма директни полети от Делхи, само че превозвачи, измежду които Air India, оферират места в бизнес класа от към 750 $ с една връзка.

" Моето персонално разбиране от комерсиална позиция е, че в случай че станем прекомерно алчни, това няма да е от изгода ", споделя Фойерхерд и добавя, че множеството резервации се планува да идват от туроператори, а не непосредствено от клиенти.

Нишов пазар

Според Роб Морис, световен началник на консултантската компания Cirium, първичните направления, към които се насочва Beond - Дубай и Делхи, имат друг капацитет.

" Понастоящем Дубай е добре обслужван от Мале, със приблизително седем дневни ротации през август 2023 година и повече от 60 000 места в двете направления през месеца ", споделя той, базирайки се на данни за разписанието, с които Cirium разполага.

" Това включва към 12% от местата в премиум класа. Конкуренцията по този маршрут ще бъде предизвикателство. " За разлика от това Делхи-Мале понастоящем не се обслужва, най-малко директно, заради което може да има повече благоприятни условия. ", изяснява специалистът.

Майк Стенгел, шеф в Aerodynamic Advisory, друга консултантска компания в региона на авиацията, споделя, че ориста на самолетните компании, предлагащи единствено бизнес класа, не е била доста благосклонна.

" Една от аргументите е, че са свързани с съсредоточени пазарни ниши; те просто не оферират същия тип благоприятни условия за връзка, както мрежовите самолетни компании. "

Той прибавя, че защото са обвързани единствено с пасажери от премиум класа, те са податливи на спадове или понижаване на търсенето на бизнес пътувания.

" Мисля, че в дълготраен проект ще се сблъскат с много мощна конкуренция, изключително от страна на огромните самолетни компании от Близкия изток. Трудно е някой да надмине първа или бизнес класа на Emirates, Qatar или Etihad. "

Въпреки това той счита, че Малдивите сигурно са подобаващият пазар за нова първокласна алтернатива.

" Смятам, че това може да се случи, изключително в случай че съумеят да насочат търсенето от първокласните туристически организации, които го продават като част от пакет. Вероятно може да се обособи ниша от първокласни пасажери, които желаят прекарване с частен аероплан, само че не разполагат с подобен бюджет. ", изяснява специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР