Малайзия има нов крал милиардер, който разполага със собствена армия,

...
Малайзия има нов крал милиардер, който разполага със собствена армия,
Коментари Харесай

Новият крал на Малайзия има над 300 коли, частна армия и подарък от Хитлер

Малайзия има нов крал милиардер, който разполага със лична войска, флотилия от частни самолети, 300 първокласни автомобила, в това число един, подарен от Адолф Хитлер.

65-годишният султан Ибрахим Искандар беше коронясан за крал на страната в гала, на която участваха министър-председателят на Малайзия, представители на кабинета и членове на деветте малайзийски кралски фамилии.

Миналия месец кралската персона съобщи пред Singapore Straits Times, че е решен да не пропилее петте години на трона като " крал-марионетка ".

Ибрахим Искандар е прочут с методите, по които показва благосъстоянието си, като Bloomberg го разказва като " крал, който кара мотоциклет и Ferrari и се подвизава в Instagram ".

Избирането му на националния трон беше предстоящо, защото Малайзия има единствената в света ротационна монархическа система, отбелязва Business Insider.
Съгласно закона деветте наследствени глави на Малайзия, известни като султани, сменят ролята между тях на всеки пет години.
Новият монарх е считан за един от най-влиятелните и богати хора в страната доста преди да одобри новата купа.

Bloomberg оповестява, че цената на семейството Джохор, от която той е част, се прави оценка на 5,7 милиарда $.

Изданието цитира вложенията на семейството в частна земя, недвижими парцели, обществени и частни компании.

Султан Ибрахим има малко под една четвърт от U Mobile, един от най-големите снабдители на мобилни телефони в Малайзия, в допълнение към земя в Сингапур на стойност 4 милиарда $.

Семейство Джохор е единствената кралска фамилия в Малайзия, която има частна войска, основана през 1885 година като изискване на Англо-Джохорския контракт.

Кралят има сбирка от частни самолети и над 300 първокласни ретро автомобила, в това число един, който е принадлежал на Адолф Хитлер, оповестява Bloomberg.

В изявление от 2013 година, оповестено в YouTube, султан Ибрахим споделя, че Хитлер е бил другар на неговия прародител.

Той прибавя, че автомобилът на нацисткия водач е бил изпратен в Англия, а по-късно в Малайзия, с цел да бъде подарен на прародител му.

Султан Ибрахим също по този начин е фен на мотоциклетите и е прочут с това, че постоянно подхваща пътувания със своя Harley-Davidson из Джохор, написа The Guardian.

Въпреки че ролята на краля е най-вече церемониална, той има избрани парламентарни отговорности, в това число опцията да назначава министър-председател, а също по този начин може да помилва наказаните за закононарушения.

За членовете на обществеността е нелегално да критикуват открито монарха съгласно Закона за подстрекаване към безредици от 1948 година

Това предписание става изключително значимо през 70-те години на ХХ век, откакто бащата на султан Ибрахим, предходният крал на Джохор, е упрекнат в непредумишлено ликвидиране. Причината е, че прострелва нелегално преминаващ човек на границата, съгласно Sydney Morning Herald.

Той е обществено опрощение от татко си, 23-ия султан на Джохор.

През 1987 година бащата на актуалният крал е упрекнат и в убийството на голфър, който се разсмял, откакто монархът пропуснал да вкара топката. Тъй като по това време е със статус на крал, той не е бил разследван.

Въпреки че законът им не разрешава да го вършат, някои политици намерено са се изказвали против султаните през годините.
Бившият министър-председател Махатхир Мохамад разкритикува бизнес делата на семейство Джохор, като съобщи, че другите вложения на краля са в директно несъгласие с конституционното предписание на страната, съгласно което той " не би трябвало да взе участие интензивно в никакви търговски предприятия ".
" Всъщност те не би трябвало да вземат участие в бизнес ", сподели Мохамад в изявление, представено от Bloomberg.

" За страдание малайците не могат да кажат " не " на своите владетели. Културата им е такава, че в случай че управниците желаят да създадат нещо, каквото и да споделя конституцията или законът, те не могат да откажат ", добави той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР