Максимум 12 години затвор грозят задържания за убийството на 18-годишната

...
Максимум 12 години затвор грозят задържания за убийството на 18-годишната
Коментари Харесай

Прокуратурата разкри нови подробности за убийството в Галиче

Максимум 12 години затвор грозят арестувания за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче. Това изясни окръжният прокурор на Враца. 17-годишният Аксел е притеглен като обвинен и е арестуван за 72 часа. Ще му бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ". В Галиче на инспекция бяха основният прокурор, вътрешният министър и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 Профилът на килъра от Галиче припомня на мъжа, умъртвил детето в Сотиря Профилът на килъра от Галиче припомня на мъжа, умъртвил детето в Сотиря
Спецакция против битовата престъпност се организира в село Галиче. На място са министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният прокурор Иван Ге...

Според проверяващите на 11 януари вечерта 17-годишният Аксел е вечерял с баба си в нейния дом, по-късно е излязъл, минал е около къщата на Андреа, влезнал е през вратата, през прозореца е видял, че момичето е единствено и спи. Влязъл е през прозореца на мазето, изнасилил и умъртвил 18-годишната ученичка.

От прокуратурата обявиха, че убийството е осъществено към 01:00 часа на 11 януари. Разследването е открило, че 17-годишният обвинен е показал изключителна свирепост. Момичето първо е било удушено, по-късно изнасилено, а най-после килърът е прерязал с нож гърлото на жертвата си, с цел да бъде сигурен, че няма да го издаде.
Десислав Начков, областен прокурор на Враца: След това той видял мокри кърпи в стаята, като тях ги употребявал, с цел да избърше ръцете си и ножа.
Според проверяващите арестуваният е откраднал портмонето на 18-годишното момиче. В него имало към 250 лева С парите младежът си купил маратонки, ръкавици и тонколона от магазин в селото. А от Бяла Слатина си купил таблет.
Десислав Начков, областен прокурор на Враца: В къщата, където той живее, са открити облеклата и обувките, с които е бил, когато е направил закононарушението. Ножът и мокрите кърпи са открити и са изпратени за експертизи.Иван Гешев, основен прокурор: Профилът на този причинител е сходен на профила на причинителя на убийството в Сотиря, сходен на причинителя на убийството в Русе. Изключително брутално. Поредният профил на социопат през последните няколко години.
В Галиче описват, че арестуваният и неговия 12-годишен брат живеели сами, единствено вечеряли в дома на баба си. Без родители живеела и убитата Андреа. Въпреки това не е имало сигнали, че младежите порастват без наставнически контрол.
Виолина Игнатова, шеф отдел,,Закрила на детето " Бяла Слатина: Нямаме подавани сигнали за неглижиране от страна на техни близки и родственици. В момента събираме информация от всички вероятни източници от кой са полагани грижи.
Съседи обаче са безапелационни, че една от аргументите за убийството е неналичието на родителска грижа.

Психолози започнаха работа със съученици и другари на убитото момиче, а на вратата на учебното заведение беше сложена черна панделка.
Калина Христова, Национална мобилна група за психическа поддръжка МОН: Ситуацията е доста комплицирана. Децата са смутени, уплашени.Страхил Стоянов, кмет на Галиче: Ще се опитаме да подсигуряваме успокоение с полицейско наличие, 24 часа жандармерия, камери ще има на основни места с висока резолюция.
От прокуратурата обявиха, че стартират инспекция ориентирана против лицата с висящи каузи, които са на независимост и тормозят жителите на дребните обитаеми места.
Иван Гешев, основен прокурор: Време е да се усъвършенства координацията сред Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и локалната власт и да се подхващат съответните законови ограничения тези лица, при положение, че има доказателства за осъществено закононарушение, да не са на независимост.Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Анализът е изработен на тези лица, които генерират престъпност във всички обитаеми места и напъните ще са в посока по-бързо да се събират доказателствата, по-бързо да се правят процесуално следствените дейности, тъй че по най-бързия метод да бъдат изведени от тази среда и да не генерират повече престъпност.
Засега полицейското наличие в Галиче остава засилено.

По непотвърдена информация портмонето на Андреа, от където обвиненият е взел пари, е открито от полицията в бунар в дома на баба му и дядо му, само че дали е по този начин,. към момента не може да се каже с решителност.

 До 12 години затвор може да получи килърът от Галиче До 12 години затвор може да получи килърът от Галиче
12 години затвор грозят арестувания за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче. Това изясни окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. 17-годишни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР