Максим Ешкенази направи ексклузивно гостуване в първото предаване на Гала

...
Максим Ешкенази направи ексклузивно гостуване в първото предаване на Гала
Коментари Харесай

Концертът на Фортисимо Фест пред Народния театър е тази неделя

Максим Ешкенази направи извънредно посещение в първото предаване на Гала за новия ефирен сезон. От ефира на NOVA маестро Ешкенази разгласи филмовия репертоар в програмата на Фортисимо Фест тази година. Концертите ще бъдат с напълно българска музика - класическа, фолклорна със актуален прочит и кино - “от златните години на българската кино музика ” по думите на гостите в студиото. На сцената на Фортисимо Фест ще чуем общо 9 кино песни, измежду което паметни мелодии от “Оркестър без име ”, “С деца на море ”, “Козият рог ”.

Финалистката от музикално шоу №1 Невена Пейкова ще извърши в дует с Дони шедьовъра “Замълчи, замълчи ”, основан за кино лентата “Любимец 13 ” от Петър Ступел. Това ще случи в Пловдив на 16 септември, събота, а тази неделя в София дуетът ще бъде сред Дони и друга звезда от X-Factor - Михаела Маринова .

Освен кино музика, двата концерта на Фортисимо Фест тази година ще показват типичен български творби от Панчо Владигеров, Петко Стайнов, Марин Големинов, Петър Христосков. В частта с българския фолклор ще чуем акапелна оркестровка от Георги Андреев на “Хубава си, моя горо ”. И още - “Крайречна ” за обой, дудук и симфоничен оркастър, “Виолира ”, “Аспарух ”.

За първи път на Фостисимо Фест ще звучи и лирика - тя ще бъде изпълнена от актьорите Ана Пападопулу, която Максим Ешкенази назова “разкошна ” в диалог с Гала, и Юлиян Вергов, за който сподели “с него на сцената няма не занимателно, това е артист, взел актьорското  майсторство с най-голяма висота ”. Концертите на Фортисимо Фест са по текст на Александър Чобанов, съорганизатор на фестивала дружно с Хари Ешкенази.

Концертите на Фортисимо Фест 2017 в София и Пловдив са със специфичното присъединяване на оркестъра на Софийска филхармония, “най-добрият оркестър в България ” по думите на Максим Ешкенази, диригент на Фортисимо Фест.

Входът за събитието е свободен. Концертът ще се организира в неделя, 10 септември, от  20.00 ч. пред  Народния спектакъл в София .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР