Македонският премиер Димитър Ковачевски изрази благодарност за успешното сътрудничество с

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски изрази благодарност за успешното сътрудничество с
Коментари Харесай

Ковачевски благодари на Турция, България и Сърбия за ареста на Люпчо Палевски


Македонският министър председател Димитър Ковачевски изрази признателност за сполучливото съдействие с на Турция, България и Турция за ареста на обвинения за двойно ликвидиране в Скопие Люпчо Палевски.

Ковачевски, който е на посещаване в Европейския парламент, изрази признателност на Хърватия, която по лична самодейност е направила инспекция на своя територия и е уведомила партньорските служби, както и за отличното съдействие в границите на Интерпол.

Палевски избяга от Скопие към Белград, след което мина през България до Турция, преди да бъде задържан.

" Разкриването на злокобните убийства е доказателство за значимостта на интернационалното съдействие с сътрудниците ", сподели македонският министър председател.

" Сътрудничеството, както районно, по този начин и интернационално, във всички области е от основно значение за напредъка във всички области, освен в стопанската система, търговията и вложенията, само че и изключително в битката с престъпността и правоприлагането, както беше демонстрирано по време на вчерашните събития към злокобното двойно ликвидиране, което раздруса Северна Македония, района, само че и интернационалната общност ", акцентира министър ръководителят.

Ковачевски напомни, че съгласно доказателствата, събрани от полицията в доразследствената процедура по този случай, към този момент са повдигнати наказателни обвинявания против петима души, единият от които е обвинен в похищение и ликвидиране, трима за похищение и съучастничество, за ликвидиране и един за помагачество.

" Вчера вечерта нашият вътрешен министър Оливер Спасовски е получил съобщение от сътрудниците си от Република Турция, че директният причинител на закононарушението е хванат и задържан на тяхна територия. Нашата полиция разполагаше с маршрута на придвижване на обвинения, откакто предния ден, на 4 декември 2023 година, беше издадена незабавна интернационална заповед от Интерпол ", добави той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР