Македонският екип в Двустранната мултидисциплинарна комисия по исторически и образователни

...
Македонският екип в Двустранната мултидисциплинарна комисия по исторически и образователни
Коментари Харесай

Двустранната историческа комисия с препоръки за промяна на учебниците в РСМ и България

Македонският екип в Двустранната мултидисциплинарна комисия по исторически и просветителни въпроси с България организира брифинг в постройката на Министерството на външните работи в Скопие, на който разгласи признатите решения на Комисията за взаимни празнувания и рекомендациите за възстановяване на учебниците по история за шести клас в Северна Македония и за пети клас в България..

" Обявени са рекомендации, признати от Комисията в течение на нейната работа през последните 4 години. Те се отнасят до 5 рекомендации от македонска страна за учебниците за 5 клас в България и също толкоз български рекомендации за македонските учебници за 6-ти клас – отнасящи се до античния интервал ", сподели съпредседателят на Комисията Драги Георгиев.

Обявени са и рекомендациите за взаимно честване на общи персони от Средновековието – Св. Кирил и Методи, Св. Климент, Сверти Наум и цар Самуил.

" Става дума за текстове, с които предлагаме на двете държавни управления избрани годишнини или юбилеи да се празнуват дружно ", сподели той.

Въпросните рекомендации би трябвало да бъдат признати от държавните управления и по-късно да се пристъпи към пренаписване на бъдещите учебници и до въвеждане на честванията благодарение на съответните институции.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР