Макар мислите ни да оказват влияние върху нашето емоционално състояние,

...
Макар мислите ни да оказват влияние върху нашето емоционално състояние,
Коментари Харесай

Решаваме ли проблемите си с позитивно мислене?

Макар мислите ни да оказват въздействие върху нашето прочувствено положение, държание и телесни реакции, позитивното мислене не е решение на проблемите ни в живота. Повечето хора, които изпитват тревога, подтиснатост или яд могат да кажат, че да се мисли положително не е чак толкоз елементарно.

Постоянно да поддържаме положителни мисли е доверчив метод , който не води до трайна смяна и може да ни накара да пренебрегнем основна информация.

Проучването на всички гледни точни към казуса и отчитането на всякаква информация – позитивна, негативна, неутрална, може да ни обезпечи потребни способи за прозрение към обстановката и да ни насочи към нови решения на проблемите, пред които сме изправени.

Обикновено човек не преодолява тревогата, в случай че не промени метода си на мислене и не превъзмогне склонността си да заобикаля казуса.

Как да се оправяме, с цел да понижим напрежението?

1. Промяна на заобикалящата среда.

2. Да се научим да отклоняваме неуместните условия на близките от нас, като си слагаме ясни граници и се свързваме с потребностите си.

3. Прекарване на повече време с хора, които ни поддържат.

4. Предприемане на ограничения за понижаване на издевателството на работното място.

5. Това, което мислим и имаме вяра оказва въздействие върху телесните ни реакции. Добре е да се самонаблюдаваме.

6. “Мислите дефинират настроението ни ” е доста друго от “Мисли положително ”. Добре е да отчитаме цялата налична информация за това по какъв начин тъкмо се усещаме.

Още от създателя:

Книга “Как да управляваме страстите си ”

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР