Скандал в италианския парламент по повод плановете на дясното правителство

...
Скандал в италианския парламент по повод плановете на дясното правителство
Коментари Харесай

Бой в италианския парламент заради автономията на регионите

Скандал в италианския парламент във връзка проектите на дясното държавно управление да даде на районите по-голяма автономност провокира бурни реакции, съобщи Агенция Франс Прес.
Видеозапис от вчерашния пердах сподели по какъв начин депутати си разменят юмруци, откакто националният представител от Движение " Пет звезди " Леонардо Доно се опита да завърже италианското знаме към врата на министъра на районните въпроси Роберто Калдероли от подкрепящата автономията " Северна лига ".

Целта на акцията на Доно беше да осъди проектите за даване на по-голяма автономност на някои райони като Ломбардия и Венето. Критиците настояват, че сходно решение подкопава единството на Италия.

Колегите на Калдероли от Лигата всеобщо напуснаха местата си, с цел да се нахвърлят върху Доно, а дебатът се трансформира в борба, в която участваха към 20 души.

Доно, ранен в битката, трябваше да бъде евакуиран в инвалидна количка, след което беше изпратен в болница.

Схватката провокира бурни реакции от страна на политическите водачи и се появи на първите страници на италианските вестници. Мнозина подлагаха на критика образеца, който са дали определените представители. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР