Макар и да нямате навика да закусвате, започнете постепенно да

...
Макар и да нямате навика да закусвате, започнете постепенно да
Коментари Харесай

Няколко съвета за здравословна закуска

Макар и да нямате навика да закусвате, започнете последователно да възпитавате душeвността и тялото си, че утринното похапване в действителност е най-важното за деня. То зарежда тялото с сила, която се изгаря елементарно денем. Пропускането на първото хранене за деня е неточност, която доста хора всекидневно позволяват.

Последиците могат да са напряко страшни – от натрупването на няколко непотребни кг, до развиването на диабет вид 2 и сърдечно заболяване. Ако не се закусва, се нарушава салдото на целия метаболизъм и се забавя мозъчната активност.

Ако заран нормално не огладнявате, насилете си и хапнете нещо малко. Нека да не е сладко, тъй като въглехидратите от бисквитите и шоколадите се изразходват бързо и до момента в който пристигна време за обяд най-вероятно ще сте озверели от апетит.

 Яйца

Най-добрата закуска са зърнените храни, мюслито, суровите плодове и орехите или подготвен микс от четирите храни, който елементарно може да се откри по питателните щандове.

Ако въпреки всичко може да отделите малко време, с цел да приготвите заран нещо здравословно за себе си и вашето семейство, ето няколко хрумвания, с които да си помогнете:

Яйца и бекон

Според някои проучвания това е съвършената закуска. Тя дава на организма мазнини и въглехидрати, които ще се изразходват през целия ден и няма да огладнеете най-малко още няколко часа. Препоръчително е да имате тефлонов тиган и да не употребявате никаква лой, когато пържите яйцата и бекона.

Овесени ядки, банани и мед

Пълноценна закуска, само че не прекалявайте с количествата. Всичко в състава ѝ е хранително и една чаша със сварени овесени ядки, подправени с мед и малко нарязан банан, би трябвало да ви засити. Може да съчетаете с чаша обезмаслено мляко.

 Плодова Салата

Мюсли и кисело мляко

В магазините ще откриете необятен набор от миксове с мюсли, ядки и разнообразни плодове. Смесете няколко лъжици с ½ кофичка кисело мляко и оставете да престои за 10 минути. По предпочитание може да прибавите малко канела и пресни плодове.

Извара със зеленчуци

Изключително потребна закуска, която е подготвена за няколко минути. Просто нарежете зеленчуците (за предпочитане зеленолистни), объркайте ги с изварата и овкусете с малко подправки по желание. Намажете този спонтанен млечен пастет върху филийка пълнозърнест или ръжен самун.

Плодов коктейл

Плодовете са подобаващи за утринна закуска. Възможно е да си извършите салата, която да овкусите с малко мед и канела, да ги разбиете с блендер и да изпиете полученото пюре. Ако ли не, нарежете 2 плода и ги смесете с малко извара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР