Макао затвори една от забележителности на града - хотела Гранд

...
Макао затвори една от забележителности на града - хотела Гранд
Коментари Харесай

Макао затвори една от забележителности на града - хотела Гранд Лисабон

Макао затвори една от забележителности на града - хотела " Гранд Лисабон ", откакто във вторник откри, че там има повече от дузина случаи на КОВИД-19. Инфекцията се популяризира бързо в най-големия хазартен център в света, съобщи Ройтерс.

В китайския специфичен административен регион под локдаун са сложени минимум още 16 здания. Не е разрешено на никого да влиза или да излиза от тях. Властите са карантинирали повече от 13 хиляди души, до момента в който градът се бори да овладее най-голямото си огнище от коронавирус от началото на пандемията. Макао е записал повече от 900 ковид инфекции от средата на юни месец. Преди това в региона нямаше доста случаи на болестта. Първото огнище там бе записано през октомври 2021 година

" Гранд Лисабон " е вторият
казино хотел, който бива затворен през последните седмици. Той е благосъстоятелност на холдинга SJM, учреден от един от най-известните предприемачи на Макао Стенли Хо.

Местни медии демонстрират фотоси от " блокирания " хотел, на които се виждат хора пред него, облечени в защитни костюми и със специфична екипировка. Въпреки че държавното управление не е наложило цялостен локдаун в някогашната португалска колония както в Шанхай, множеството бизнес обекти остават затворени. Ресторантите могат единствено да доставят храна за у дома.

Жителите са призовани да си стоят по домовете си колкото може по-дълго. Тази седмица те би трябвало три пъти да си създадат проби за КОВИД-19, а в това време са посъветвани да си вършат бързи антигенни проби.

Само на
казината в Макао е позволено да останат отворени. Правителството разчита на тази промишленост, която носи повече от 80 % от данъчните доходи, като по-голяма част от популацията премия директно или непряко работи за казината и хотелските им елементи.

Казината са отворени, само че посетителите не са доста, отбелязва Ройтерс. Работодателите са помолили чиновниците си да си останат вкъщи, следвайки рекомендациите на локалните управляващи. Макао се придържа към политиката на Китай за нулев коронавирус, която има за цел да изкорени всички огнища на съвсем всяка цена. Това е в прорез със международната наклонност, която се пробва да наложи взаимно битие с вируса.

Границата сред Макао и континентален Китай е към момента отворена, тъй като стопанската система на хазартния колос доста зависи от притока на китайски гости.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР