Мажоритарният собственик на производителя на козметика L`Occitane иска да изкупи

...
Мажоритарният собственик на производителя на козметика L`Occitane иска да изкупи
Коментари Харесай

Контролиращият акционер на L’Occitane иска да изкупи компанията

Мажоритарният притежател на производителя на козметика L`Occitane желае да изкупи остатъка от компанията, заяви Bloomberg, като след това новината беше доказана и от самото сдружение.

Мажоритарният притежател на производителя на козметика L`Occitane желае да изкупи остатъка от компанията, заяви Bloomberg, като след това новината беше доказана и от самото сдружение.

Райнолд Гайгер сега има 72.7% от акциите, като възможното закупуване на остатъка ще бъде за най-малко 3.33 $ на акция. Bloomberg в началото твърдеше, че цената ще бъде 4.47 $, което би оценило компанията на 6.5 милиарда $. В изказването на L`Occitane тази информация беше опровергана, като представителят съобщи, че цената ще бъде от порядъка на 4 милиарда $.

Преговорите са напреднали, като упованията са договорката да бъде приключена в околните месеци. Официалното удостоверение на вероятното изкупуване докара до прекъсване на търговията с акциите на борсата в Хонконг. Книжата на L`Occitane се търгуваха с съвсем 9% по-високо в понеделник при цена от 3.55 $. През последния месец акциите на компанията са поскъпнали с повече от 40%.
Реклама
Линията L`Occitane en Provence е добре известна със своята жълта марка и първокласни кремове, сапуни и масла. Компанията се разрасна доста от началото си на пазарите в Прованс, Франция. Групата към този момент включва артикули като колаген Elemis и корейската марка за грижа за кожата Erborian.

Последният годишен доклад демонстрира облага от 239 млн. евро през годината до 31 март. Освен това излиза наяве, че компанията е генерирала 2.13 милиарда евро продажби за същия интервал. Това е съвсем 20% повече по отношение на миналата година. Запазване на активността в Русия Френската компания е едно от западните сдружения, които обществено взеха решение да не прекратят активността си в Русия след началото на войната в Украйна, Говорител на L`Occitane съобщи пред BBC, че въпросът е бил обсъждан " дълготрайно ", само че в последна сметка бизнесът остава деен. Причината за това е желанието за отбрана на локалните служащи от евентуално " възмездие ".

" На този стадий не можем да подсигуряваме, че нашите 700 чиновници в Русия няма да бъдат изправени пред възмездие, в случай че спрем да работим в страната ", сподели представител пред BBC. " Ние сме изключително загрижени за тези наши чиновници, които имат родственици в Украйна или които са от украински генезис. В същото време ние сме твърдо ангажирани с нашите сътрудници и техните чиновници в Украйна ", прибавя тя.

Компанията съобщи, че изрично осъжда " неоправданата и непровокирана " инвазия на Русия и доста е понижила интервенциите си в страната. Това се е случило посредством прекъсване на капиталовите проекти и всички доставки. Все отново компанията не желае изрично да отговори дали са траяли онлайн продажбите в страната и какво влияние ще има прекъсването на доставките върху съветските магазини.
Реклама
Други интернационалните компании, които към момента са отворени в Русия, обявиха, че не могат да затворят магазини заради комплицирани франчайзинг покупко-продажби, които им пречат да се отдръпват. Burger King и хотелските групи Marriott и Accor са измежду компаниите, лимитирани от тези съглашения.
Свързани публикации Омайните масла на " Майра " 29 юли 2023, 10:10 Малка стъпка за избавяне на розовото масло 3 юли 2023, 17:34
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР