Мъжкият национален отбор по волейбол записа трета поредна загуба в

...
Мъжкият национален отбор по волейбол записа трета поредна загуба в
Коментари Харесай

В минорно настроение волейболистите записаха тежка загуба от Русия

Мъжкият народен тим по волейбол записа трета поредна загуба в Лигата на нациите, откакто отстъпи с 0:3 (17:25, 15:25, 21:25) на Русия. Тимът на Пламен Константинов не беше на равнище във втората седмица от конкуренцията и не съумя да вземе нито една победа от шампионата, чийто хазаин беше.

След шест срещи България има две победи и четири загуби, и остава на десето място в класирането от общо 16 отбора.

След непредвидената загуба от Австралия в събота, Пламен Константинов върна на полето титулярния състав. Той заложи на разпределителя Георги Сеганов, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Учиков, капитанът Виктор Йосифов и либерото Теодор Салпаров. Единствената изненада беше включването на Алекс Грозданов, който беше вторият център.

Двубоят стартира по-добре за руснаците, които през цялото време водеха в резултата. Те се отдръпнаха с три точки преднина при първото техническо спиране, а след него задатъкът се усили на шест – 16:10.

Много мощно действаха съветските центрове Иля Власов и Дмитрий Мусерски. Българският блок, както и отбраната нямаха отговор на техните дейности. Първият сет завърши при 25:17 за руснаците.

Ситуацията не се промени и във втората част, когато Русия бързо поведе с 8:4 при първото спиране. Разпределителят на руснаците Игор Кобзар съумя да разиграе всички нападатели и това се оказа решаващо. Отново след първото спиране Русия дръпна и при втората пауза беше с преднина от пет точки – 16:11.

След него Русия съумя да запише пет точки против единствено три за България, като към този момент беше ясно че връщане в гейма няма. При мрежата руснаците действаха по-уверено посредством центровете си и Егор Клюка, а най-после Розалин Пенчев сгреши офанзива, което даде и втората част в интерес на Русия – 25:15.

Третият гейм стартира доста оспорвано, откакто резултатът се движеше точка за точка. На полето се появи Светослав Гоцев, с цел да може да се бори с Мусерски в центъра. Това обаче не се случи и съветската звезда доминираше.

При първото техническо спиране Русия имаше преднина от три точки, а в моментите, когато българският тим успяваше да отговори и да запише две следващи точки, противникът отговаряше с офанзива през центъра, която наложително беше сполучлива.

В края на гейма разликата се движеше сред пет и седем точки, само че за пръв път България съумя да осъществя три следващи точки. Едва тогава стартира да работи блокадата, само че към този момент беше прекомерно късно за поврат. Русия затвори мача с 25:21 и завоюва мача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР