Мъжете и женският футбол се оказаха токсична комбинация, довела до

...
Мъжете и женският футбол се оказаха токсична комбинация, довела до
Коментари Харесай

Забъркаха Дейвид Бекъм в голям скандал

Мъжете и женският футбол се оказаха токсична композиция, довела до шумни кавги през последните дни, свързани с финала на международното в Австралия сред Испания и Англия (1:0).   Започна се с целувката на шефа на испанската футболна федерация Луис Рубиалес по устните на националката Ермосо. Тя възмути куп политици и организации в страната, където вместо да се радват на първата и заслужена купа на девойките, желаят освен оставката на Рубиалес, само че и му готвят правосъдни тъжби. Самият министър председател Педро Санчес му съобщи при срещата си с тима, че опрощение не е задоволително.   Но и в Англия си имат други имена, които бяха взети на мушката с обвиняване в „ открит сексизъм “: футболната легенда Дейвид Бекъм и принц Уилям, който е и началник на Футболната асоциация.
На активистки от феминистката група MFW не се хареса, че двамата са употребявали дъщерите си Харпър (на Бекс) и Шарлот (на Уилям), с цел да изразят поддръжката си към националките след загубата на финала.
Организацията желае наследникът на трона и президентът на Интер Маями обществено да обяснят за какво в оповестените клипове с дъщерите си не са присъединили нито един от синовете си.   С аргумента, че „ в случай че британският мъжки футболен тим беше на край, дали тогава тези мъже биха посочили единствено синовете си във видео известие, а не и дъщерите си? “   И прибавят: „ Защото към момента се счита за нежелателно и даже непоносимо момчетата да имат женски модели за подражателство или да поддържат женски тим. “/ " Телеграф "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР