Махонията е вечнозелен храст, който расте много бавно. Клоните му

...
Махонията е вечнозелен храст, който расте много бавно. Клоните му
Коментари Харесай

Плодовете на махония изобилстват от витамин C

Махонията е вечнозелен шубрак, който пораства доста постепенно. Клоните му се разстилат по земята. Махонията цъфти с красиви жълти цветя, които притеглят насекомите с нежния си мирис.

Махонията дава обилие от плодове – те са дребни и кръгли, с дължина към един сантиметър. Тъй като плодовете на махонията доста наподобяват на гроздови зърна, растението е известно и с името орегонско грозде.

Плодовете на махонията в началото са зелени, по-късно стават мрачно сини, с леко сиво покритие като боровинките. Много хора отглеждат махонията като декоративно растение, само че плодовете на този скъп шубрак имат доста потребни свойства за човешкото здраве.

Плодовете на махонията съдържат богат комплекс от скъпи за индивида субстанции. Те съдържат аскорбинова киселина, известна още като витамин С. Освен това съдържат разнообразни типове алкалоиди и потребни органични киселини.

От доста години в Съединени американски щати плодовете на махонията се употребяват за повишение на апетита и за укрепване на имунитета.

Плодовете на махонията се борят с признаците на остаряване на организма, укрепват сърдечно-съдовата система, пазят тъканите и обезвреждат нездравословното въздействие на свободните радикали.

 Храст Махония

Поради огромното количество витамин С, което съдържат плодовете на махонията, те са потребни при разнообразни простудни болести. Плодовете на махонията са дейно антибактериално и противовирусно средство.

Тези потребни плодове укрепват стените на кръвоносните съдове.

Екстрактът от плодовете на махония се ползва външно, той лекува разнообразни типове кожни болести.

Плодовете на това скъпо растение убиват огромен набор от микроби и са доста скъпи в лекуването на разнообразни типове гъбични болести.

Те са потребни и в лекуването на вирусни разновидности на диария.

Високото равнище на витамин С в плодовете на махонията спомага за възобновяване на организма след оперативна интервенция и след прекарани тежки болести.

Преди да приемате плодове от махония, се консултирайте със експерт, тъй като при язва, бременност и други положения на организма те могат повече да навредят, в сравнение с да оказват помощ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР