Мафията Темида отново лъсна с пълна сила – глобата от

...
Мафията Темида отново лъсна с пълна сила – глобата от
Коментари Харесай

Мафията „Темида”: Падна глобата на ортака на Бойко – Тодор Попов, спипан кьоркютук с БМВ за 130 000 лева

Мафията „ Темида ” още веднъж лъсна с цялостна мощ – санкцията от 2000 лева на кмета на Пазарджик Тодор Попов е дефинитивно анулирана от административния съд в града. Това излиза наяве от решение, взето на 4 ноември. За него заяви уеб сайтът Videlina. com.

Приятелят на Бойко Борисов беше санкциониран, а книжката му – отнета за две години, откакто бе отказал да бъде тестван за алкохол и опиати.

Кметът е спрян за инспекция късно вечерта на 29 октомври 2021 година Полицейските чиновници настояват, че той е лъхал на алкохол и е завалял думи, т.е., управлявал своя джип БМВ Х5 за 130 000 лв. кьоркютук пийнал.

Затова ченгетата желаят да бъде тестван. Бабаитът от пещера изрично отхвърля. Затова му сформират акт и му връчват ваучър за кръвно проучване.

Това не е точната дата

При съставянето на акта обаче има проблем, става известно по време на правосъдното обжалване на санкцията. В документа е записано, че той е формиран на 29 октомври. След това обаче в документа се чете, че отводът от тест с дрегер е от 30 октомври. По-точно 15 минути след настъпване на новия ден. Т.е. хем актът е от 29, хем нарушаването е осъществено на 30.

На първа инстанция Попов губи делото и съдът удостоверява глобата. Тогава се схваща, че служителят на реда, съставил акта, в действителност е сбъркал, а по-късно се е поправил, тъй като от инспекцията на 29 октомври вечерта минало време, а съставянето на документа към този момент е станало в границите на идващото денонощие.

Съдията приема, че това не е проблем, тъй като корекцията била осъществена преди актът да се връчи на кмета.

„ Категорично се откри по делото, че това е станало преди предявяването на акта на жалбоподателя и тази промяна по никакъв метод не е затруднила правото на отбрана на осъденото лице и не го е сложила в неспособност да разбере в какво в упрекнат и да се пази съответно по него.

Доказателство, че тази корекция е осъществена преди връчването на образец от акта на жалбоподателя, а не е осъществена по-късно, е и признатият втория образец от акта по делото (този, който остава в контролните органи).

Макар и едва разбираем, въпреки всичко се вижда датата на нарушаването. Ето за какво сходна корекция не се явява процесуално нарушаване, още по-малко значително такова “, написа арбитър Красимир Лесенски от районния съд в Пазарджик на 20 юли, когато удостоверява санкцията.

Съдията показва още, че този случай не се разграничава по нищо от хиляди други.

„ Това, че жалбоподателят е кмет, нито прави случая специфичен, нито води самичък по себе си до извод, че инспекцията е за някаква „ поръчка “.

Реклама

Сядайки зад кормилото да ръководи автомобил, всяко лице, без значение от неговия публичен статус, следва да се подчинява на законите в страната и разпоредбите за придвижването по пътищата, които важат и за всички останали жители – участници в придвижването.

Самият жалбоподател съобщи, че е бил наясно с следствията за него, откакто откаже да бъде тестван, само че самичък е направил тази преценка и е постановил отхвърли си, като смятал, че за него това ще е „ по-малката вреда “.

Тези негови доводи за липса на доверие в полицейските чиновници обаче няма по какъв начин да обосноват някаква правомерност на изразения от него отвод за тестване за приложимост на алкохол “, написа в решението.

Никой не твърди, че е отказвал

На втора инстанция обаче нещата се трансформират. Тримата съдии намират тази неточност за основна и анулират наказването.

„ Изпълнителното действие на вмененото нарушаване се показва в отвод да му бъде осъществена инспекция за приложимост на наркотична субстанции, като този отвод е изработен в 0,15 мин на 30.10.2021 година

Същевременно актът е формиран на 29.10.2021 година – т.е. преди нарушаването да бъде осъществено. На 29.10.2021 година, когато е формиран актът, никой не твърди, че е отказвал да му бъде осъществен тест за приложимост на наркотични субстанции “, написа в това решение. То е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Знам им схемите

„ Защото им знам методите и схемите “. Така през предходната година Попов изясни за какво е отказал да бъде тестван от полицията.

По това време към пазараджишката община имаше съществено напрежение откакто Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратура започнаха акция в търсене на доказателства за финансови злоупотреби. След това по този начин и не бе обявено за повдигнати обвинявания по случая.

Миналата година кметът твърдеше, че прекъсването му от служителите на реда било безспорна режисура.

„ Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме вършат за срам 1 година “, реди нелепости фенът на гимнастички и колумбийски екстри.

История

Миналата година не бе единственият път, когато Попов попадна във фокуса на публичното внимание.

През 2015 година шефката на кабинета му Татяна Стоянова бе разстреляна с шест патрона, до момента в който се прибира в дома си. Така и не е съобщавано закононарушението да е разкрито. Покрай драмата Тошко Попов бил очевидно уплашен да не би злополучният край на Татяна да го настигне и него, разкриха пазарджиклии.

Месеци по-късно се разбра, че кметът живее в първокласна къща в с. Паталеница Тогава бе предоставена инспекция на имуществото му и не бяха открити нарушавания.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР