Мафията ГЕРБ вече е международна новина – Владислав Горанов, най-приближеният

...
Мафията ГЕРБ вече е международна новина – Владислав Горанов, най-приближеният
Коментари Харесай

Narod.bg беше пръв: Владислав Горанов нанесъл щети за 600 млн. лв. на България, взимал рекета от Черепа           

Мафията ГЕРБ към този момент е интернационална вест – Владислав Горанов, най-приближеният до Бойко Борисов финансист, два пъти министър в кабинет на шайката, е ударен от корупция от световния закон „ Магнитски “ на Съединени американски щати. Narod.bg пръв заяви, че „ Влади “ ще попадне под глобите на „ Магнитски “, което ще провокира същински апокалипсис в ГЕРБ с вероятен разпад на шайката.

Още на 8 септември 2021-а, преди година и половина, Narod.bg написа, че Владислав Горанов е вкаран в „ Магнитски “, само че Баце ревал на дипломат Херо Мустафа да го вади от позорния корупционен лист, тъй като е наясно, че това може да е краят на ГЕРБ.

Сега Бойко Борисов дължи на българите пояснение – по какъв начин по този начин неговият финансов министър е вземал подкупи за себе си и за други държавни чиновници в огромна хазартна спекулация без знанието на патрона си? Как ГЕРБ са подсигурили данъчни облекчения за Божков без присъединяване на водача си Борисов? А и в глобите за Божков категорично се споделяше, че той е давал и подкупи на водач на политическа партия: кое е това лице?

Абсурдното е, че дон Влади и досега продължава да е фактор в икономическия живот на България, което сподели наше следствие за сбирките, които удареният от „ Магнитски “ прави в софийския хотел „ Сенс “, на които раздава поръчки на доближени предприемачи по магистралните градежи от името на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Ето какво в действителност пишат американците в претекстовете за глобата:

Владислав Иванов Горанов е някогашен депутат и министър на финансите във второто и третото държавно управление, водени от политическа партия „ Граждани за европейско развиване на България “ (ГЕРБ), в интервала м. ноември 2014 година до м. януари 2017 година и още веднъж от м. май 2017 година до м. юли 2020 година

Горанов е употребявал поста си на министър на финансите, с цел да подкрепи подкупването на български държавни лица и лиши българската страна от данъчни приходи в интерес на български олигарси.

Като министър на финансите Горанов е взел участие в корупционна скица, вследствие на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в подмяна на удобно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес.

Съдебно оборване на оценки за данъчни отговорности в резултат на спомагателни промени, наложени от корупционното законодателство, откри, че са нанесени данъчни вреди от близо 600 милиона лв. (прибл. 300 милиона долара) за петгодишен интервал, в интерес на ползите на български олигарси.

Реклама

OFAC постанова мярка на Горанов според Указ13818 в качеството му на задгранично лице, което е сегашно или бивше длъжностно лице, или лице, настоящо вместо или от името на такова длъжностно лице, което е отговорно, съпричастно или директно или индиректно взело участие в корупция, в това число корист с държавни средства, заграбване на частни средства за персонална полза, корупция, обвързвана с държавни контракти или рандеман на естествени запаси, или подкупи.

OFAC също по този начин постанова мярка по Указ 13818 на сдружението „ Трилема кансълтинг “ ЕООД, консултантска компания с еднолична благосъстоятелност, за това, че директно или непряко е благосъстоятелност или следено от Горанов.

ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ

В резултат от днешната мярка се блокира цялата благосъстоятелност и право на благосъстоятелност и други собственически права на посочените нагоре лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на жители на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати. Такава благосъстоятелност, право на благосъстоятелност и други собственически права наложително би трябвало да се рапортуват на OFAC.

Освен това се блокират всички сдружения, притежавани директно или непряко с дялово присъединяване от или над 50 % от едно или няколко от глобените лица. Ако не е налице общо или преднамерено позволение, издадено от OFAC, или освобождение от задължението по различен метод, предписанията на OFAC по принцип не разрешават всички транзакции от жители на Съединени американски щати или непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати или транзакции на територията на Съединени американски щати (или осъществявани директно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е благосъстоятелност или право на благосъстоятелност и други собственически права на обществено оповестените или по различен метод глобени лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които реализират избрани покупко-продажби или действия със глобените физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на наказания или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или даването на парични средства, артикули или услуги от, на или в интерес на глобено лице или приемането на подаяние или под друга форма на парични средства, артикули или услуги от такова лице.

Въз основа на Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида на 20 декември 2017 година е публикуван Указ 13818, с който се удостоверява, че нарушаванията на правата на индивида и корупцията с източник напълно или в забележителна степен отвън Съединените щати са достигнали подобен мащаб и тежест, че заплашват стабилността на интернационалните политически и стопански системи.

Нарушаването на правата на индивида и корупцията подкопават полезностите, които образуват най-важните устои на постоянните, сигурни и функциониращи общества. Нарушаването на правата на индивида и корупцията също по този начин оказват опустошително влияние върху хората, отслабват демократичните институции, потъпкват върховенството на правото, удължават съпроводените с принуждение спорове, улесняват дейностите на рискови лица и отслабват икономическите пазари. Съединените щати се стремят да подхващат дейности с осезаеми и обилни последици за причинителите на тежки нарушавания на правата на индивида и за забърканите в корупция лица, както и да пазят финансовата система на Съединени американски щати против корист от същите тези лица.

Силата и принципността на глобите, налагани от OFAC, произтичат освен от опцията на службата да причислява и слага лица в специфичен лист на глобени лица, само че също по този начин от нейната воля да снема лица от този лист в сходство със закона. Крайната цел на глобите не е да санкционира, а да провокира позитивна смяна в държанието.

 За информация по отношение на процедурата за унищожаване от лист със наказания на OFAC, апелирам, вижте информацията под номер 897 от листата с постоянно задавани въпроси . За подробна информация по отношение на процеса за подаване на молба за унищожаване от лист със наказания на OFAC натиснете .

За повече информация 4

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР