Мачовете от мъжките първенства на Българската федерация по баскетбол -

...
Мачовете от мъжките първенства на Българската федерация по баскетбол -
Коментари Харесай

Отлична новина за българския баскетбол

Мачовете от мъжките шампионати на Българската федерация по баскетбол - Национална баскетболна лига и Българска баскетболна лига „ А “ група, както и някои дуели от женската „ А “ група, стават налични за скаутите на тимовете от NBA, NCAA и десетки други огромни лиги по целия свят. Тази изключителна опция за развиване на младите български състезатели става факт, с помощта на разширеното партньорство на баскетболната централа с компанията Synergy Sports, която е профилирана във видео продан и скаутски услуги в спорта. От края на предходната седмица изявите на надарените български състезатели към този момент са в полезрението баскетболния международен хайлайф.

„ С тази самодейност се опитваме да дадем небосвод на младите баскетболни гении на България. Това е методът техните качества да бъдат видяни от огромни клубове, които да ги привлекат в по-ранна възраст и да влагат в развиването им. В момента в ББЛ „ А “ група има тимове, които са формирани напълно от надарени юноши. Видеосъдържанието в системата на Synergy Sports е шансът те да получат професионална реализация на високо равнище в баскетбола “, разяснява президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

През месец март 2019 година БФБаскетбол подписа контракт с компанията Keemotion SPRL за автоматизирано видеозаснемане на мачовете от управляваните от нея шампионати за мъже и дами, които се организират в 10 огромни спортни зали в цялата страна. Миналата година Keemotion SPRL беше добита от Synergy Sports, с който баскетболната федерация разшири партньорството си, с цел да включи в него и всички мачове от ББЛ „ А “ група. Това стана допустимо, защото уредникът на шампионата Българско баскетболно общество снима ръчно всички мачове, които не се покриват от автоматизираната система. Влизането в международната система за скаутинг е следващата стъпка в развиването на партньорските взаимоотношения сред БФБаскетбол и Synergy Sports.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР