,,Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание

...
,,Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание
Коментари Харесай

Божанков: Вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, но двама по-едри човека трудно минават през нея

,,Свалянето на Росен Желязков от поста ръководител на Народното събрание не е персонално възмездие за това, че същите хора преди време смъкнаха Никола Минчев.``

Това съобщи в депутатът от „ Продължаваме Промяната-Демократична България” Явор Божанков в ефира на Нова и добави, че не било и проява на болшинство.

„ Росен Желязков беше определен от болшинство с доста явен мандат – 9 месеца, по-късно подава оставка и представител на ПП-ДБ става ръководител на Народното събрание. Ние незабавно я поискахме, само че не я получихме”, означи депутатът.

Според Божанков повода се кореняла в това, че от ГЕРБ желали да постановат своя дневен ред в Народното събрание и, че Желязков е бил инструментът това да се случи.

По думите му ГЕРБ желала да включи трети сътрудник в ръководството там, където нямало математическа потребност от това.

„ Може би една от концепциите да идем на избори е да е невероятно без трети”, уточни Явор Божанков. Той не пожела ясно да каже с кого би се коалирала ПП-ДБ след изборите на 9 юни, само че призна, че обединението ще търси болшинство за избрани промени.

Депутатът съобщи, че вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, само че метафорично акцентира, че двама по-едри индивида мъчно минават през нея.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР