Люта съдебна битка се заформя за наследството на покосен от

...
Люта съдебна битка се заформя за наследството на покосен от
Коментари Харесай

Таксиметров бос издъхна от инфаркт, люта битка за огромното му наследство

Люта правосъдна борба се заформя за наследството на покосен от инфаркт предходната есен търновски предприемач. Тогава Стефан Ангелов е бил на 54 години. Той е измежду първите, които направиха таксиметрови компании. Освен с таксиметров транспорт сдружението „ Акация 98 “ се занимава и с други действия, измежду които и отдаване на свои аграрни земи под аренда. Бизнесменът е имал 98% дял във въпросната компания и е бил главен притежател на компанията.

След нелепата му гибел брачната половинка и две от шестте му деца завеждат гражданско дело за 531 993 лева в Окръжния съд във Велико Търново. Тримата са част от наследниците и правоприемници по закона за наследството.

Според исковата молба на всеки правоприемник се поставя по една седма идеална част от наследството. Семейството счита, че другите съдружници трябвало да сформират умишлен счетоводен баланс, а цената на дяловото присъединяване на покойника било за 1,2 млн. лева Понеже не съумели да се схванат отвън съда, брачната половинка и две от децата завели дело. Направили информация в Търговския указател и съгласно нея имуществото на въпросната компания в недвижими парцели било за 1,5 млн. лева, които обаче не били осчетоводени по съответния ред.

След като са били прегледани доказателствата и на двете страни в разногласието, Окръжният съд във Велико Търново присъжда на брачната половинка и на двете деца по 22 000 лв. вместо по желаните 177 000 лева на човек. „ Ние предложихме по толкоз пари на брачната половинка и на две от децата и тези суми бяха почетени от съда на този стадий “, сподели през вчерашния ден юристът Иван Няголов, който съставлява другите съдружници.

„ Не сме получили правосъдното решение и не мога нито да го разясня, нито да кажа дали ще се апелира “, съобщи от своя страна юрист Мариян Иванов, зает от брачната половинка на покойника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР