Националният таксиметров синдикат организира протест. Браншът изразява несъгласието си със

...
Националният таксиметров синдикат организира протест. Браншът изразява несъгласието си със
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излязоха на протест в София

Националният таксиметров профсъюз провежда митинг . Браншът показва несъгласието си със закриване на таксиметрови стоянки в столицата, оповестява БНР.

Демонстрантите се събраха в 10:00 часа пред Националния стадион " Васил Левски ". Предвидено е в 12:00 часа протестиращите да се предвижат към Столична община. В хода на митинга таксиметровите коли ще обикалят непрестанно постройката на Общината, компактно и без да нарушават Закона за придвижване по пътищата.

Протестиращите упорстват за възобновяване на всички към този момент унищожени места за изчакване на клиенти. Около 40% от таксиметровата инфраструктура в зона " център " и над 20% от тази в зона " първа " са на практика унищожени от дейностите на Столичната община, показват от сектора.

Според протестиращите основни места от централната градска част са оставени напълно без каквато и да е таксиметрова инфраструктура, което основава изключителни компликации в работата на заетите в таксиметровия транспорт на пасажери в София.

Красимир Цветков от Националния таксиметров профсъюз съобщи, че съответният мотив за митинга е премахването на 22 таксиметрови стоянки от зони " център " и " първа " в столицата, без какъвто и да е спор. Той изрази и неодобрение от реорганизацията на придвижването в региона към НДК.

Стоянките в София са 131 със 729 места. Те са понижени с 40 до 60% . А самите таксиметрови коли към този момент са към 5600. Има обезпечени места за 11-14% от такситата, акцентира Цветков.
 Таксиметровите водачи във Варна излязоха на митинг
Таксиметровите водачи във Варна излязоха на митинг

Те упорстват за повдигане на цената за превоз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР