Правителството на Полша ще възстанови 200-метровата буферна зона по границата

...
Правителството на Полша ще възстанови 200-метровата буферна зона по границата
Коментари Харесай

Доналд Туск: Полша ще възстанови 200-метровата буферна зона по границата си с Беларус

Правителството на Полша ще възвърне 200-метровата буферна зона по границата си с Беларус, откакто полски боец беше ранен с хладно оръжие от мигрант, заяви министър председателят Доналд Туск, представен от полската новинарска организация ПАП.

Туск посети през днешния ден военна база край границата дружно с министрите на вътрешните работи и на защитата, с цел да показва поддръжка на граничарите и бойците, охраняващи границата.

„ Ще вземем решение за възобновяване на 200-метровата буферна зона по границата “, съобщи полският министър председател и обърна внимание, че гранични чиновници са предложили това решение на държавното управление.

„ Заедно с вътрешния министър, министъра на защитата и цялото държавно управление ще вземем това решение при започване на (следващата) седмица “, съобщи Туск, добавя Българска телеграфна агенция. 

Той добави, че полицейското наличие в граничните региони също ще бъде засилено.

„ Съгласихме се да използваме спомагателни полицейски сили, изключително тук-там, където има групови опити за секване на границата “, уточни Туск.

Министърът на защитата Владислав Кошиняк-Камиш сподели, че в региона ще бъдат изпратени спомагателни бойци.

Полски боец беше пронизан през вчерашния ден от мигрант, опитващ се да пресече границата на Полша от Беларус. Заместник-министър на защитата дефинира положението му като съществено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР