Любовта и музиката са моите наркотициВ началото ме подценяваха, но

...
Любовта и музиката са моите наркотициВ началото ме подценяваха, но
Коментари Харесай

Рокзвездата Дидо: Не е важно къде си, а какво правиш за България

Любовта и музиката са моите опиати


В началото ме подценяваха, само че в последна сметка се потвърдих


Първата ни целувка с Юлия докара до рискови неща в хубавия смисъл

 56-8  56-5  56-6  56-7  56-3  56-4
– Дидо, ти стана победител в четвъртия сезон на известното риалити на Би Ти Ви “Фермата ”. Успя ли същински да се зарадваш, след огромната отмалялост и очакваше ли да спечелиш?
– Успях да се развеселявам по-скоро на цялото прекарване, а успеха беше свършек на цялото това нещо. Не съм си мислил нищо на финала, просто дадох най-хубавото от себе си и се случи по този начин, че станах победител!

– Какво ти оказа помощ най-вече да се класираш на финала и да спечелиш?
– Може би това, че от ден първи във “Фермата ”, виждайки какъв брой доста умения имат другите и започнах да виждам и да се изучавам от най-хубавото от всеки – от Цецо, от Митко, от Нури, от Георги, от Сашо – от всички взимах по нещо и съм им доста признателен за това. Първите дни, като гледах кой какви качества има и не чаках да стигна до край, а най-вече до петата-шестата седмица. В началото ме подценяваха, само че в последна сметка се потвърдих и стигнах до края.

– Кои бяха твоите любимци измежду другите участници в шоуто, които не стигнаха до финала?
– Най-достойни съгласно мен бяха Георги и Нури, макар че не мелеха доста брашно дружно и бяха противоположни характери. Като качества, умения и познания за мен Нури беше от хората, които сигурно заслужаваха да са на финала, както и Георги, поради твърдата позиция и уменията му. Георги беше един от обичаните ми хора във “Фермата ” и доста желаех да е на край, а той имаше късмет и за победа. Харесва ми това, че той граби от живота с цялостни шепи и свиреп го обичам.

– Ти имал ли си опция и предпочитание да останеш в чужбина?
Имал съм такава опция, още като студент, когато за 4 месеца отидох на лятна бригада в Щатите, само че се върнах. За мен е значимо не къде си, а какво правиш за България – в случай че се считаш за родолюбец. Въпросът е дали можеш да издържиш там без обичаната природа, околните си хора и фамилията си, имаш ли силата да останеш и издържиш? Това е доста мъчно и се подценява, че на хората там им е безпределно тежко да драпат и би трябвало да положат доста старания и воля. Тук също полагаш старания, само че околните и приятелите те поддържат, до момента в който там си самичък и е много по-трудно.

– Какво е най-важното обръщение на това шоу?
– Че колкото и да е световен светът и да има достъп до всичко, само че ние би трябвало да приемем това, че сме родени, закърмени и отгледани тук – в България. Колкото и да ти харесват непознатите култури, да знаеш, че тук има нещо доста скъпо за нас и познавайки историята ни, да научим доста и за нас самите.

– Най-забавният миг във “Фермата ”?
– Може би сватбата беше един от най-веселите моменти и супер се забавлявах, също по този начин да видиш Митко в обора с перука и кубинки бе по едно и също време плашещо и смешно, както и варенето на бира и обичаят за прогонване на карък също бяха доста занимателни. А тъжния беше най-после, когато Бети и Ники ни качиха в пикапа си и като се отдалечихме малко от фермата и ми стана жалко, че всичко завършва, тъй като осъзнах, че изгубвам цялото това нещо…

– На финала на шоуто с D2 направихте взаимно осъществяване с Лили от “Фермата ”. Бихте ли записали нова ария с нея?
– Това, което направихме с Лили на финала беше крепко и доста ме въодушеви, уповавам се да го развием и създадем нещо доста готино. Лили е безпределно надарена и носи доста от българското в себе си.

– Предстои промоция на новото ви парче с D2 – “Марс ”. Какво ви въодушеви за него?
– Песента е на Митко Кърнев като огромна част от текста е на Руши Видинлиев, а другата на Митко. Клипът снима Валери Милев. Това е ария, която се разви в последните година и половина и претърпя няколко обрата. Много крепко се получи и ще ни е забавно по какъв начин ще я възприемат хората.

– Много сполучлива и занимателна бе песента ти “Тегав чичка ” – за Ивайло Караньотов. С какво те предизвика, с цел да му я посветиш?
– Защото е тегав чичка, по тази причина се получи толкоз добре! (Смее се.) Той е доста ловък човек, само че на моменти имаше възкисело отношение. Казваше за обещано нещо- няма да стане, само че най-после го правеше. Тегав чичка с майсторски умения – доста живописен облик.

– А посвещавал ли си ария на обичаната ти жена – манекенката Юлия Кулиш, или занапред ще има такава?
– Да се надяваме, че следва!

– Юлия беше ли ти подготвила някаква изненада след успеха и тя вярваше ли, че ти имаш късмет да станеш първи?
– Определено, само че не беше тъкмо изненада, просто ме прибра у дома, изгони всички, постави шампанско на масата и празнувахме, че устоях до там, докъдето устоях!

– Вижда се, че сте доста влюбени. Любов от пръв взор ли беше при вас и какво си спомняш от първата ви среща и целувка?
– Първата ни среща беше на осми декември на един наш концерт в “София лайв клуб ”. Тогава беше и първата целувка – тя ме целуна по бузата и това докара до доста рискови неща в най-хубавия смисъл на думата. Срещнахме се на осми, а на 16-ти януари тя към този момент живееше у дома. При нас любовта стартира като съветска рулетка – всичко, или нищо!

– Как те промени Юлия?
– Научи ме на много готини неща от съветската просвета, изгледахме дружно тонове съветско кино, правехме си и тематични кино вечери. Тя ми сподели освен съветската културна, само че и тяхната кулинария. Много готино ме промени, усещам се обогатен, въодушевен и вдъхновен и изобщо всички най-хубави неща, които се случват с някой, който е влюбен.

– А окрилени ли сте към този момент и за бебе?
– Да, бебе планираме в най-скоро време!

– Какво обичате да вършиме най-вече дружно?
– Ние вършим доста неща дружно. Обичаме домашния уют, готините вечери, в които разпускаме и сме си единствено двамата и си приказваме за нещата от деня. Също по този начин обичаме купоните с другари, както и събиранията с нейните и моите родители.

– Покрай Юлия “говоришь по русски ”?
– Засега приказвам малко съветски, само че мога да разбирам множеството неща. Очарован съм от тяхната музика и имам един доста обичан артист – Григорий Лепс.

– Фен ли си на водка и сельодка?
– На водката – да, обичам и си разрешавам понякога, харесва ми и сельодката. Сельодка под шубой я сказал – този израз го научих около Юлия и родителите й. Руската кухня ми е много готина, само че е малко тежка и не може да се практикува толкоз постоянно. Когато Джули ми направи съветска вечер и по-късно ми трябват 4-5 дни, с цел да ми мине главоболието.

– На финала на “Фермата ” те прегърна едно момченце. Това синът на Юлия ли беше и какво ти сподели след успеха?
– Да, синът на Джули – Игор-младши. На финала аз го подвигнах във въздуха, а той хвана чека и сподели – в този момент, с тези пари по какъв начин се заплаща? Чудеше се с тези пари по какъв начин може да си купи плейстейшън, гепи чека и сподели – ти си супер крепък!

– Беше ли мислил авансово, в случай че ти спечелиш предаването в какво ще инвестираш премията, или занапред ще решаваш?
– Ами, първо желая да си успокоя главата и мисля да прекарам известно време в безтегловност с околните си хора.

– Ти си рокмузикант. Какъв е твоят опиат?
– Любовта, музиката и природата – това са ми опиатите!

– В какво вярваш?
– Вярвам, че като правиш положително, ти се връща положително и че, като си следваш пътя, няма по какъв начин да сбъркаш и тогава си най-щастлив и пълностоен.

Нашият посетител
Атрактивният вокал на рок група D2 – Деян Каменов-Дидо стана неоспорим победител в риалити формата “Фермата ”. Той добива известност измежду родната публика с присъединяване си в друго риалити – “Стар Академи ”, което не печели, само че с помощта на него е видян от една от най-хитовите групи у нас – D2, които го канят за техен вокал. Вече 13 години Дидо е фронтмен на бандата, с която постоянно имат концерти у нас и в чужбина. Интересът му към музиката датира още от детските години, когато около родителите си стартира да слуша именити групи като “Бийтълс ” и “Пинк Флойд ”. Когато е 15-годишен, става вокал на група “Химера ”, само че по-късно я напуща и образува друга тайфа. На неговото място в “Химера ” застава сестра му Яна, която е не по-малко надарена от него и дълго време се занимава с музика. Освен като реализатор Дидо към този момент има сполучливи изяви и като артист и е взел участие във кино лентата “Революция Z ”, както и в уеб сериала “Килърът ”. От две години фронтменът на D2 е женен за красивата манекенка Юлия Кулиш, която е с съветски и украински корени, само че е израснала в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР