Любовта е не само психологическа реакция, но и физиологична. Освен

...
Любовта е не само психологическа реакция, но и физиологична. Освен
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с мозъка ни, когато сме влюбени

Любовта е освен психическа реакция, само че и физиологична. Освен това е толкоз могъщо възприятие, че държанието на влюбения може да се промени в много необятни рамки.

Всички знаем, че е  доста мъчно за двама души, самостоятелни един от различен, да поддържат постоянни връзки - постоянно ще има разногласия, разнообразни визии на обстановката и несъответствия сред характера. И част от физиологичните реакции са ориентирани точно към попречване на всичко това.

Какво се случва с физиологията на мозъка, когато човек се влюби?

С помощта на компютърна томография, етикетирани изотопи и електроенцефалография е допустимо да се дефинира кои елементи на мозъка са най-активни, когато човек е в несъмнено въодушевление. И по този начин експертите са открили, че при хора, които са в връзки, в мозъка се задействат разнообразни области, които са виновни за съпричастността, регулирането на страстите и напрежението, както и за контрола над преценките и заключенията.

Особено забавна е третата област. Тя се намира във вентромедиалния префронтален кортекс и е виновна за сериозното мислене. Всеки път, когато човек се съмнява в нещо или не е сигурен, точно тази област се задейства, с цел да направи своята преценка.

Така че за хората, които са в връзки, тази зона работи доста по-зле. Чисто механически, те не могат да оценят сериозно колегата си и част от личните си дейности. По-лошото е, че намаляването на интензивността на тази зона на кората визира доста аспекти на човешките взаимоотношения. Влюбените чисто механически не могат да разсъждават трезво, ставайки по-доверчиви и отворени.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР