Любимият гурме продукт съдържа лесно смилаеми здравословни минерали, които бързо

...
Любимият гурме продукт съдържа лесно смилаеми здравословни минерали, които бързо
Коментари Харесай

Патладжанът. Кажете сбогом на тлъстинките

Любимият гурме артикул съдържа елементарно смилаеми здравословни минерали, които бързо насищат организма и възвръщат естествените индикатори за регенерация на клетките в организма. Хранителните субстанции които съдържа въздействат позитивно върху положението на сърцето, бъбреците, черния дроб, отделителната система и редица други органи. Яденето на този зарзават има повсеместен лековит резултат. В същото време патладжанът е извънредно вкусно ядене, което може да резервира изгоди даже след заледяване или термична обработка. Калоричната стойност на този зарзават е 28 килокалории на 100 грама артикул.

Ето и няколко съвета по какъв начин да обработвате патладжаните преди и по време на готвене:
Преди приложимост се нарязват и посоляват, а по-късно се изплакват със студена вода. По този метод се извлича забележителна част от соланина (вид токсин), на който се дължи горчивината. Пържат се на мощен огън, в добре загрята лой, с цел да не поемат доста от нея. При преработката им не трябва да се използват железни съдове и уреди. Могат да се подготвят с кожицата, само че без нея ястията имат по-фин усет. За да не се напукват, преди да се слагат да се пекат, се набождат.
Продукти: 4 патладжана, 6 домата, 1 връзка зелен лук, глава чесън, 150 мл зехтин, изсъхнал джоджен, магданоз, копър, сол.

Приготвяне: Патладжаните се обелват и се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят десетина минути, с цел да се отцедят. Изстискват се и се пържат в сгорещената лой от двете страни, след което се подреждат в паница. В същата лой се задушават лукът и чесънът, нарязани на ситно. Прибавят се настърганите домати и сместа се задушава, до момента в който остане на лой. Подправя се с джоджен, ситно нарязан магданоз, копър и сол. Доматеният сос се изсипва върху патладжаните. Ястието се сервира студено.

Продукти: 3 патладжана, 300 г моцарела, 6 с.л. доматено пюре, 2 домата, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. риган, сол

Приготвяне: Патладжаните (3 бр) се измиват, нарязват се на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Приготвят се на пара или се изпичат до момента в който омекнат.

След това патладжаните се редят в тавичка и сред всеки две филийки патладжани се слага малко от соса, получен от смесените доматено пюре (6 с.л.), рендосаните пресни домати риган (2 бр), зехтин (2 с.л.) и сол. Накрая ястието се поръсва щедро с моцарела (300 г) и се запича на фурна за към 20 минути - до момента в който моцарелата се разтопи. Сервира се горещо.

 

Продукти: 1 огромен или 2 дребни патладжана (сини домати), 300 гр. мляно месо (телешко, свинско, пуешко, смес), 1/2 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз, щипка естрагон, само че не е належащо, сол, черен пипер, 1 супена лъжица ракия, слънчогледово олио

Сос: 500 мл доматено пюре или нарязани домати, 1 глава червен лук, 1 скилидка чесън, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз (или малко нарязани листа от кориандър), сол, черен пипер, няколко листа свеж босилек, зехтин/олио

Приготвяне: Измийте патладжаните, изсушете ги и отрежете края на стеблото (кожата не се бели). Нарежете ги на тънки филийки с дебелина 3-4 мм (от 1 огромен патладжан се получават към 12 филийки), посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивия сок. След това ги изплакнете и подсушете с домакинска хартия.

Всяка филия патладжан намазнете леко и запържете в авансово загрят тефлонов тиган на сдържан огън от двете страни, до момента в който стане златисто-кафява и омекне. Извадете ги върху паница и покрийте с похлупак. Ако употребявате алено месо (говеждо или телешко), то се смила в машина. Бяло месо (пилешко или пуешко филе) може да се смеле или накълца ситно. Нарежете ситно лука и го запържете в малко олио, едвам се за зачерви. Охладете го. В купа смесете каймата, лука, дружно с олиото от пърженето, ситно нарязаните чесън и магданоз, сол и черен пипер на усет, ракията и малко естрагон (по желание). Поставете по малко от плънката на необятния завършек на всяка патладжанена филийка и навийте на сарми (рулца). На дъното на незапалим или керамичен съд за печене сложете няколко супени лъжици доматен сос и подредете от горната страна патладжанените сарми с ръба надолу. Залейте ги с останалата част от соса, поръсете с накъсан босилек, покрийте с фолио и печете във фурна, авансово загрята до 180 " C, 40-45 минути.

За соса: В загрятото олио/зехтин запържете ситно нарязания лук. Добавете доматите, нарязаните чесън и магданоз, сол и черен пипер на усет, и задушете за 10 минути на слаб огън.

 

Продукти: 500 г пилешко месо, 1 бр. морков, 2-3 глави лук, 1 бр. патладжан, 2 с.л. доматено пюре, кимион, черен пипер, сол, щипка захар, 2-3 с.л. олио, 50 г масло, 2 с.л. брашно, 250 мл прясно мляко, 100 мл вода, 2-3 скилидки чесън, 200 г кашкавал, 8 бр. кори за баница

Приготвяне: Първо нарежете патладжана на кубчета и го сложете в подсолена вода, след което отцедете, с цел да не горчи. Нарежете пилешкото месо на кубчета (аз използвах 250 г месо от бутчета и 250 г филе), посолете го и го подправете с кимион и черен пипер. Нарежете и лука и моркова. Вземете тенджерка, сложете малко олио и запържете патладжаните. Извадете ги от мазнината и сложете лука и морковите. Запържете ги няколко минути, прибавете към тях пилешкото месо. Ако е належащо може да сложите малко вода, с цел да не загорят. Когато месото, лука и моркова са сготвени сложете доматеното пюре, захарта, сол, кимион и оставете за още няколко минути на котлона. Сложете и патладжана и разбъркайте добре плънката.

Пригответе сос Бешамел: в подобаващ съд сложете маслото, олиото и подправките, прибавете брашното и запържете. Внимателно сложете млякото и водата и бъркайте до момента в който соса се сгъсти. Накрая настържете чесъна.

Вземете тавата, в която ще печете султан кебапа, намажете я с олио. Вземете огнеупорна купичка, покрийте я с два листа кори за баница, напълнете с плънка, завийте от края. Обърнете купичката и получилата се дребна топка сложете в тавата. Повторете това още три пъти. Залейте щедро с бешамела, настържете от горната страна кашкавал и печете на 200С градуса до златисто.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР