Любимите ни сочни червени домати са прекрасни за свежа салата

...
Любимите ни сочни червени домати са прекрасни за свежа салата
Коментари Харесай

Как да запазим доматите свежи

Любимите ни сочни червени домати са прелестни за свежа салата през лятото. След средата на септември обаче, те все по-трудно могат да се съхраняват свежи. Има няколко дребни трика, които ще ви оказват помощ да им се насладите за по-дълго. Узрелите домати могат да се съхраняват в ледник до 4 дни без проблем. След това губят част от вкусовите си качества, омекват и по тях се появят по-тъмни петна.

Ако имате хладно място в дома си, в което температурата е сред 12 и 21 градуса, съхранявайте ги в него. Там те ще останат свежи за по-дълго и ще запазят усета си, без да се наруши ензимната им интензивност, която създава аромата им.

Ако доматите не са узрели изцяло, никога не би трябвало да се слагат в ледник. Те се съхраняват на стайна температура, подредени един до друг, без да са изложени на директна слънчева светлина. И най-важното – в случай че имате опция, купете си домати на стебло. Така изгодите ще бъдат двойни. То ще предотврати напускането на влагата от аленото прелъщение и ще блокира достъпа на въздух, а по този метод и на плесен и бактерии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР