Любена Павлова, бивша съпруга на ексръководителя на столичното следствие ,

...
Любена Павлова, бивша съпруга на ексръководителя на столичното следствие ,
Коментари Харесай

Любена Павлова отрича да познава Пеевски. Признава за магистрати на заплата в Осемте джуджета

Любена Павлова, някогашна брачна половинка на ексръководителя на столичното разследване, отхвърля да е виждала и да се познава с тогавашния му сътрудник и сегашен народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Тя обаче признава, че доста следователи, прокурори, съдии и служители на реда са били " на заплата " в схемата за въздействие в правосъдната система, построена и ръководена от Еврото от несъществуващия към този момент столичен ресторант " Осемте джуджета ".

Това излиза наяве от втората на част на изявлението с Павлова, оповестена от неправителствената организация " Антикорупционен фонд " (АКФ) в петък.
На някои се даваше по 2000, на други се даваше по 5000, имаше по 10 000, имаше и по 20 000.
" На някои се даваше по 2000, на други се даваше по 5000, имаше по 10 000, имаше и по 20 000 ", декларира тя с уточнението, че сумите са в левове.

Затвореният към този момент ресторант " Осемте джуджета " доби необятна популярност през лятото на 2020 година, около на АКФ за изземването на част от бизнеса на асансьорния производител Илия Златанов.

Петров сега е в неопределеност и се търси. в насила и противозаконни записи незабавно, откакто АКФ разгласява първата част от изявлението си с Павлова. Междувременно ГДБОП задържа един от героите в следствието " Осемте джуджета " -, на който Златанов приписва свои фирмени дялове. Христо беше освободен от ареста в петък.

В Любена Павлова уточни като " главен асистент " в корупционната активност на някогашния си мъж заместника на основния прокурор и шеф на националното разследване Борислав Сарафов. По думите ѝ той неведнъж е посещавал " Осемте джуджета ".

По отношение на основния прокурор Иван Гешев, с който Сарафов през последните седмици, Павлова твърди, че в никакъв случай не го е виждала в ресторанта при Еврото.
Снимките с Сарафов
Версията на самия Сарафов е, че Гешев е ходил в " Осемте джуджета " доста по-често от него. По мотив с него, Петьо Еврото, Любена Павлова и някогашната градска прокурорка на София Емилия Русинова пред " Осемте джуджета " Сарафов сподели пред бТВ, че е бил поканен там от Гешев, който по този начин и не се е появил.

" Аз, Петьо Петров, Боби Сарафов, брачната половинка му и Емил Петров, който е брат на Петьо и ни е кум. Дружеска среща, другарска, макар че въпросът е бил работен сигурно ", разяснява какво се вижда на въпросните фрагменти някогашната жена на Еврото.

Тя добави, че Сарафов доста пъти е бил " проводник на ползите на Петров ", както и че дружно са ходили да си избират къщи в първокласния комплекс " Делта хил ", край София. По отношение на прокурор Русинова споделя, че тя е била " от постоянните контрагенти ".

Тържище за бъдеще - на всякакво, кариерно, финансово.
" Тържище за бъдеще - на всякакво, кариерно, финансово. Отделно се решаваха и проблемите на хората, а други се създаваха ", обобщава Павлова, помолена да опише в резюме схемата за търговия с въздействие в правосъдната система, построена от Петров.

И прибавя: " Всеки има цена, нормално е ниска, просто тъй като хората толкоз си костват. "
" Случайни " съседи с Пеевски
На въпрос дали познава Делян Пеевски, с който Петьо Еврото е работил в столичното разследване, Павлова отхвърля. Признава обаче, че къщата, в която е живеела с Петров на Панорамния път в столичния кв. " Бояна " е била напълно покрай парцел на депутата от Движение за права и свободи.

" Панорамен път, първо, е мръсна, оживена улица. Не си махаме със съседите през улицата ", отбелязва Павлова, описвайки близостта на къщите им като съвпадане, тъй като " доста хора живеят наоколо ", в това число президентът и министър председателят.

Бившата брачна половинка на Еврото въпреки всичко удостоверява, че е чувала, че Петров и Пеевски са някогашни сътрудници: " Така съм чувала. Това, мисля, че е било преди да познавам Петров. Но по този начин съм и чела. " Но твърди, че не знае какво биха могли " да работят дружно " сега.

" Много хора ги спрягат за доста неща, в това число и мен, знам. [...] Няма толкоз мощни и толкоз страшни хора ", обобщава тя.
" Снимани и записани "
Попитана дали е виждала някогашни и настоящи членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) в ресторант " Осемте джуджета " Павлова удостоверява, само че без да показва имена, тъй като " не съм доста добре с лицата, не помня физиономии ".

Сигурна е обаче, че всички гости при някогашния ѝ мъж са били " снимани и записани ".

" Виждала съм всевъзможни хора в ресторанта, не намирам смисъл и причина да го разясня ", дава отговор Павлова на въпрос дали е виждала полицейски началници и други хора от Министерство на вътрешните работи в ресторанта. И прибавя: " Не всичко прикрито би трябвало да става очевидно. Или най-малко не в този момент. За всяко нещо си има време. "

По мотив следствия на " Капитал " и BIRD за множеството недвижими парцели, закупени от фамилията по време на брака им, Павлова твърди, че нейната стопанска активност е " доста друга от активността на господин Петров ", както и че си заплаща всички налози.
Недвижимите парцели не изпират пари - в противен случай, тогава би трябвало да доказваш пари.
" Само съм чувала и чела по какъв начин се перат пари. Не съм го правила ", споделя тя, добавяйки, че " недвижимите парцели не изпират пари - в противен случай, тогава би трябвало да доказваш пари ".

Попитана за прочут откъс на някогашния мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев, който разказва Петьо Еврото като " талантлив урод ", който на бутилка уиски " може да сътвори всевъзможен памфлет, всевъзможен компромат ", Павлова споделя, че това е правилно.

" Вярно е, безусловно е правилно. Била съм очевидец и стенограф голям брой пъти - и то литературно изпипано. "

Бившата брачна половинка на Петьо Еврото признава още, че обществено е защитавала някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, в чийто мандат Петров оглавяваше столичното разследване преди да напусне правосъдната система през 2015 година

В края на изявлението от АКФ прецизират, че " подхождат сериозно към всяко едно самостоятелно изказване в границите на " Осемте джуджета ", както и че истината може да бъде открита “само в едно всеобхватно и задълбочено институционално следствие ".
 От Люлин, през Капитан Андреево до Кейптаун. Какво знаем за живота на Красимир Каменов-Къро  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за Б
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР