Заплита се скандалът след катастрофата с кола на Националната служба

...
Заплита се скандалът след катастрофата с кола на Националната служба
Коментари Харесай

Асфалтът до Аксаково прикри важен детайл за колата на НСО с Кирил Петков, посочи експерт

Заплита се абсурдът след злополуката с кола на Националната работа за защита край Аксаково, в която почина мъж, а жена беше тежко ранена. Очевидци оповестиха, че участъкът е бил преасфалтиран, съвсем незабавно след тежкия случай, без да има нужда от ремонт. Последва бърза реакция на страната, съобщи Бг он ер.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова е наредила дисциплинарно произвеждане против шефа на Областното пътно ръководство - Варна, както и срещу началника на Отдел " Ремонтни действия и вложения ". И двамата са отстранени от служба - упрекнати са, че са позволили преасфалтиране на част от пътя на изхода на Аксаково, където се случи тежката злополука. Коритарова е подала и сигнал към прокуратурата против компаниите, които са направили преасфалтирането. Служебният премиер Димитър Главчев също е разпоредил инспекция.

" Вчера, като пътувах нагоре, видях тук паркирани машини за асфалтиране. Виждам, че и надолу има асфалтирани петна, и тук, където нямаше компрометирани сектори, просто нямаше дупки, не се е налагало асфалтиране. Съмнява ме, че се прави преднамерено, за да се замаже ситуацията, тъй като няма следи от спирачен път ", съобщи Илиев.

" Това е съзнателно решение, което е взето на локално равнище. Това съставлява огромен проблем за следствието. Много неща могат да бъдат прикрити ", съобщи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В събота, два дни след тежкия случай, с пътния специалист Ивайло Желязков екипът на Bulgaria ON AIR измина пътя и на двата автомобила.

" След знак " Стоп ", би трябвало да е най-малко 250 метра видимостта. По мое пресмятане се е движел с над 140 км/ч ", сподели Желязков.

Назначена е автотехническа експертиза, а следствието се води от военната прокуратура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР