Лявото и дясното нямат точни физиономии в момента - това

...
Лявото и дясното нямат точни физиономии в момента - това
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не сме президентски проект

Лявото и дясното нямат точни физиономии сега - това е наклонност и в Европа. Дори се стига до парадоксите типично леви партии да ръководят с десни ограничения и политики или противоположното.

Това сподели тогавашният длъжностен министър председател и някогашен боен министър Стефан Янев, който основа своя партия " Български напредък ", в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. И добави: " Служебен министър председател не е особена привилегия, тъй като има доста въпроси за решение без работещ парламент и това не е добра композиция ".

Този идеологически проблем е подбуден от по-дълбок развой - на изкристализирането на либерализма като победител в тази идеологическа война с комунизма или фашизма.

Но това бе борбата на 20-и век и откакто либерализмът към този момент господства, и по-точно към този момент сме в постлиберализъм, нещата са по-трудни за дефинираме в идеологемата сред лявото и дясното. Не мисля, че етикетите " вляво " и " вдясно " оказват помощ на гласоподавателите да се ориентират, а по-скоро практическите дейности, които оферират съответните партии, сподели още Янев на въпрос вляво или вдясно е разположена новата му партия.

И отхвърли изрично партията му да е президентски план.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР