В момента Кристина Дунчева излежава присъдата си в сливенския затвор.Защитата

...
В момента Кристина Дунчева излежава присъдата си в сливенския затвор.Защитата
Коментари Харесай

Майката от Сандански, убила двете си деца, ще обжалва доживотната присъда

В момента Кристина Дунчева излежава присъдата си в сливенския затвор.

Защитата на Кристина Дунчева, майката от Сандански, която умъртви двете си деца и през вчерашния ден получи най-тежката присъда – пожизнен затвор без право на подмяна, ще апелира наказването.

Адвокатите считат, че Окръжният съд в Благоевград не е взел под внимание събрани доказателства и експертни изводи по делото, които потвърждават, че Кристина има съществени дефицити в личността и не е осъзнавала какво прави, предава Българска национална телевизия. 

Трагедията раздруса България преди четири години, когато майката умъртви 5-годишния Васко и 3-годишната Ивон в дома им. Семейството на Кристина счита, че съдът не взел под внимание доказателствата за душевен тормоз и домашно принуждение, което е упражнявал върху нея бащата на децата – Георги Трайков.

" Те хвърлиха цялата виновност за Ивон и Васката върху сестра ми, на един безсилен човек, който си е подал сигналите към полиция и към съд, само че очевидно се потвърди, че домашното принуждение, най-малко в Сандански и в Благоевград, не се взема решение по законовия ред със сигнали ", сподели Илиян Дунчев, брат на Кристина.

Кристина Дунчева е травмиран човек в доста тежко психическо положение, споделя през сълзи брат ѝ. И до през днешния ден тя не си спомня какво тъкмо се е случило във съдбовния 19 ноември 2020 година.

" Тя към този момент четири години е на хапчета, по време на експертизите ѝ даваха едни, в този момент други - заран, обед и вечер, просто да е дрогирана ", изясни Дунчев.

Адвокатите на Кристина Дунчева ще апелират доживотната ѝ присъда.

" Изненадани сме, да, тъй като по делото има голям брой доказателства и голям брой обстоятелства, събрани от отбраната в хода на отбраната, които следваше да обусловят някакъв различен тип наказване или да доведат до отпадане на наказателната отговорност ", сподели Павлин Куюмджиев, юрист на Кристина Дунчева.

На Кристина са направени три психиатрични експертизи – една в Благоевград директно след убийството на децата, втора в пандиза в Ловeч и трета – от 7-членен експертен състав в София. Две експертизи показват, че дамата има психологично разстройство и не е осъзнавала какво прави.

" Това, което би трябвало да се направи, е да се реши дали съдим едно болно и обременено лице или съдим един здрав човек. Това, че действието е извънредно, няма никакъв спор, по тази причина ние не разясняваме авторството му. Коментираме само това дали тя е била рисково улеснена, както показват специалистите, дали е имала други условия, които са я улеснили да извърши това действие и изискванията, в които то е било осъществено ", разяснява Павлин Куюмджиев, юрист на Кристина Дунчева.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР