Лятото вече и при нас и горещините ни завариха неподготвени,

...
Лятото вече и при нас и горещините ни завариха неподготвени,
Коментари Харесай

НИКОГА не допускайте тези грешки, когато ползвате КЛИМАТИК

Лятото към този момент и при нас и горещините ни завариха неподготвени, както всяка година. Според доста хора климатикът е решението на всички проблеми, свързани с жегата. Това обаче не е напълно правилно, в случай че не сте наясно по какъв начин вярно да употребявате устройството.

Ето кои са най-често допусканите неточности при използването на климатик:

Избор на неверен модел климатик

Много е значимо, когато купувате климатик, да се съобразите директно с размера на вашата стая. Ако климатикът е прекомерно дребен, а стаята свръх просторна, рискувате да не бъде задоволително охладена през лятото.

Затова ви съветваме авансово да проучите моделите, а не да бързате да вършиме инвестиция. Рентабилно би било да се консултирате с обслужващ личен състав, тъй че крайният ви избор да дава отговор уместно на търсенето ви.

Постоянно отворени порти и прозорци

За доста хора действието на климатика е мистерия. Ако желаете вашето устройство да работи качествено, би трябвало наложително вътрешният и външният въздух да са изолирани един от различен. В противоположен случай рискувате да изпитате отчаяние.

Постоянно работещ климатик

Тук има две отзиви по въпроса. Зависи доста от съответната обстановка. Ще вземем за образец най-горещия интервал от лятото. Ако няма да пребивавате вкъщи през целия ден, по-разумно е да изключите климатика сутринта и когато се приберете да го включите още веднъж.

В противоположен случай той ще работи непрестанно и на по-високи обороти, поради високите температури на открито и надлежно ще употребява доста повече сила.
 Грешката, която всички водачи позволяват с климатика през лятото Грешката, която всички водачи позволяват с климатика през лятото
Климатикът в колата е залог за удобно пътешестване в жегата. Но за жалост той постоянно се скапва и не всеки автомобил разполага с него....

Настройваме прекомерно ниски градуси

Ако си мислите, че откакто настроите температурата на климатика на прекомерно ниски градуси, той ще охлади по-бързо, грешите. Без значение каква температура сте му задали, вашето устройство ще изпомпва с една и съща мощ прохладния въздух. Самата конфигурация на градусите е да алармира на устройството в кой тъкмо миг да спре с въпросното изпомпване.

Не обръщаме внимание на останалите топлинна фактори

Ако желаете вашият климатик да работи дейно, би трябвало да му помогнете. За предпочитане е по-рядко да включвате печки, фурни, съдомиялни. Те в допълнение отоплят помещението и пречат на устройството да охлажда пълноценно.

Още от ПОЛЕЗНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР