Лятото стартира с много високи температури и жеги, граничещи с

...
Лятото стартира с много високи температури и жеги, граничещи с
Коментари Харесай

Ако искате да предпазите градината от ЖЕГИТЕ, решението е само ЕДНО

Лятото започва с доста високи температури и жеги, граничещи с непоносимото. Повечето градинари не бяха готови за това и за жалост имат съществени неприятности с растенията, които отглеждат.

Все още обаче не е късно да стабилизирате нещата и да подпомогнете зеленчуците да се развиват и да дадат добра годишна продукция.

Ако сте новобранци в градинарството, то сигурно препоръките, които ще споделим с вас, ще са ви същински потребни.

Знаете, че слънцето, сухият въздух и високите температури са способни да изгорят листата и да увредят растенията, за които сте положили доста грижи.

Как да предпазите реколтата от летните горещини?

От вас се изисква да отбраните растенията от слънцето, да понижите температурата в лехите и да задържите влагата в почвата. Това са трите съществени неща, за които да се погрижите. В противоположен случай не очаквайте богата годишна продукция на финала.
 Подхранете градината си с малко сода за самун и се радвайте на здрава и плодородна годишна продукция Подхранете градината си с малко сода за самун и се радвайте на здрава и плодородна годишна продукция
Содата за самун може да бъде потребна в градината по доста способи. Тя може да защищити растенията ви от заболявания или вредители. Малко град...

Ето какво можете да извършите, с цел да спасите вашите растения:

• Засенване на лехите

Не е нужно да се засенчва целия двор. Обърнете особено внимание на най-младите растения, които елементарно могат да изсъхнат от жегата. По магазините се оферират профилирани материали, чиято цел е не да стопират циркулацията на въздуха, а само да стопират слънчевите лъчи.

• Поливайте заран и вечер

Ако температурите са високи, не правете грешката да поливате в най-големите жеги. Съществува заплаха растенията да се стресират от студената вода. Правете го заран, когато е по-хладно и по здрач, когато слънцето се е скрило.
 С този елементарен трик колорадските бръмбари няма да приближат градината ви С този елементарен трик колорадските бръмбари няма да приближат градината ви
Това е един от тези вредители в градината, съумели да се трансфорат в призрачен сън за градинарите. Ще ви изненадаме като ви кажем, че колорадс...

Капковото напояване е чудесна опция, изключително когато приказваме за непоносими горещини.

• Дъждуване

Това се прави, с цел да се освежат растенията и да се овлажни самата почва.

• Мулчиране

Мулчирането се прави, с цел да се задържи влагата в почвата и тя да доближава до корена на самото растение. С пълен пласт мулч се застила почвата, тъй че да се избегне прегряването й.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР