Лятото е сезонът на флиртовете, отпуските, вечерните разходки и забавленията.

...
Лятото е сезонът на флиртовете, отпуските, вечерните разходки и забавленията.
Коментари Харесай

Грим и козметика през летните жеги

Лятото е сезонът на флиртовете, отпуските, вечерните разходки и заниманията. Затова нищо чудно, че желаеме да изглеждаме допустимо най-добре. Но нашите нормални помощници, макиажът и бялата козметика, тъкмо в този миг вземат решение да ни саботират – всичко, което сложим на лицето си единствено за няколко часа се размазва от горещината и влажния въздух. Допълнително мощното слънце изсушава и състарява кожата ни, а изобилното потене я дехидратира. По всичко проличава, че се постанова да създадем смяна в козметичните си привички.

Дълбоко разчистване
С покачването на температурите себумните жлези стартират да работят на цялостни обороти. Това значи освен лъснало от лой лице, само че и повече запушени пори. За да не се трансфорат във възпаления, би трябвало да ги почистваме постоянно. Много подобаващи за летния сезон са, ободрителен дестилат от краставица и масло от.

Хидратация и слънцезащита
През лятото би трябвало да сменяем лепкавия подхранващ крем с хидратиращи флуиди или даже серуми за най-мазните кожи. Но да се откажем от бялата козметика изцяло не трябва, тъй като мощното слънце изсушава и състарява кожата по-бързо. Затова лятната козметика би трябвало освен да хидратира интензивно, само че и да защищава от УВ лъчите.

Допълнителна хидратация денем може да ни обезпечи термалният спрей. Всъщност напълно не е належащо да купуваме безценен артикул от аптеката, а единствено да сложим в шишенце с разпръсквач и да се освежаваме постоянно, когато почувстваме нужда. Освен това ситните пръски на спрея освен няма да размажат макиажа ни, само че даже го фиксират и вършат по-дълготраен.

Летният грим
Най-важното предписание в жегата е, че на лицето не трябва да има нищо ненужно!
Основа: с лек или най-добре неговата опция – овлажняващ тонален крем. Отгоре е добре да нанесем прахообразна пудра, която да поеме непотребния искра и да отбрани лицето ни от градската нечистотия.

Сенки: обезателно прахообразни. Течните и кремообразните сенки безусловно ще се размажат и ще се утаят в гънката на клепача. От молива за очи по-добре да се откажем, защото той съдържа восък, които се размеква от горещите температури.

Блясък за устни вместо червило – за предпочитане дългогодишен. Той постоянно придава свежо и младежко лъчение.

Спирала: да изберем туш, които не се рони и да го нанасяме единствено на горния клепач.

И не на последно място – да се стараем, да не пипаме лицето си с ръце. През лятото те се потят щедро и обират всевъзможни бактерии и нечистотия. Затова с тях елементарно можем да пренесем зараза или инфектиране върху кожата си.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР