КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Космическата капсула на Boeing разви

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Космическата капсула на Boeing разви
Коментари Харесай

Космическата капсула на Boeing изпуска повече течове на хелий по време на първия си тестов полет с астронавти

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Космическата капсула на Boeing разви повече течове по време на първия си тестов полет с астронавти, до момента в който се приближаваше към Международния космос Станция в четвъртък.

Капсулата Starliner към този момент имаше едно малко приключване на хелий, когато излетя в орбита в сряда. Мениджърите на Boeing и NASA бяха уверени, че могат да ръководят задвижващата система макар казуса и че повече течове са малко евентуални. Но единствено часове след полета се появиха още две течове. Няма незабавна информация за размера на тези нови течове.

Въпреки казуса, мениджърите на задачата настояха за обедно съединяване с галактическата станция, като в същото време продължиха да следят казуса. Контролът на задачата сподели, че не се чака приключването да повлияе на срещата.

Хелият се употребява за херметизиране на горивните тръбопроводи на тласкащите устройства на Starliner, които са от значително значение за маневрирането. Преди излитането инженерите създадоха проект за заобикалян...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР