Луната е най-близо до Земята от всички небесни тела и

...
Луната е най-близо до Земята от всички небесни тела и
Коментари Харесай

Енергията на Пълнолунието

Луната е най-близо до Земята от всички небесни тела и по тази причина нейната влияние върху живота ни е най-силно. На всички е известно лунното въздействие върху приливите и отливите. Ако се замислим, над 70 % от човешкото тяло се състои от вода, няма по какъв начин Луната да не въздейства върху редица витални процеси при индивида.

Фазите на Луната оказват въздействие върху доста страни от живота и вярванията на хората. Някои нации употребяват лунния календар, с цел да регистрират времето. От всички етапи на небесното величие Пълнолунието е обгърнато с най-голяма мистичност.

Като физично събитие Пълнолунието съставлява миг на съпротива на Луната на Слънцето или интервал, когато Луната получава най-вече слънчева светлина. Характерно е, че двете небесни тела се намират тъкмо едно против друго и тогава виждаме лунния искра в цялостната му мощ на нощното небе.

Тази светлина съставлява чисто сила и тя е най-силна в деня и в идващите 24 часа, само че по предписание Пълнолунието трае една седмица. То става изключително мощно, в случай че се съчетае с лунно затъмнение, а това става 2 пъти в годината.

Енергийно Луната ни влияе доста мощно и това важи изключително за дамите, защото става въпрос за небесно тяло, обвързвано с женското начало. Тогава се освобождават страстите и постоянно нахлуват мемоари за неща, които считаме за забравени и отработени.

Затова този интервал е доста добър и потребен за тези, които са претрупани осведомително. Пълнолунието оказва помощ за изчистването на съзнанието от неработещи мисли и илюзорни визии. Старата информация се почиства, с цел да може съзнанието на индивида да одобри нова.

Пълнолунието е време на освобождение от всичко, което към този момент не прави работа. Освобождаването включва всички паники, отрицателни мисли, терзания, натоварващи контакти, т.е. всичко, което пречи на вътрешната сила да се прояви креативен и градивно.

 Пълнолуние

Колебанията, подозренията се трансформират в убеденост, здравословно самочувствие и религия в личните сили. За задачата се употребяват разнообразни ритуали, включващи медитация, релакс, размишления по отношение на персоналните стремежи и планове, които се пресъздават, схващат и утвърждават като положителни и плодотворни.

Изострената мощ на женската сила и вътрешен глас могат да бъдат употребявани за филтриране, излекуване, освобождение от отрицателни натрупвания и себереализация. Хармонията и салдото при дамите може да бъде реализиран по положителен, лек и прелестен метод.

При някои хора Пълнолунието провокира бодърствуване от несъответствието на силите, само че въпреки всичко интервалът може да бъде употребен за освобождение от всички аспекти от живота, които към този момент не служат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР