Луксозната яхта Ирина ВУ на руския олигарх Алишер Усманов, която

...
Луксозната яхта Ирина ВУ на руския олигарх Алишер Усманов, която
Коментари Харесай

В Хърватия изчезна яхтата на руския олигарх Усманов СНИМКИ

Луксозната яхта Ирина ВУ на съветския олигарх Алишер Усманов, която е в листата със замразени активи поради глобите на Запада, напусна гладко сухия пристан на пристанище Бетина на хърватския остров Муртер. Според журналистическия проект  "  Балкански наблюдаващ " случаят е станал преди три месеца, само че способените органи на Хърватия са научили за загубата на яхтата едвам преди няколко дни.

Изданието отбелязва, че 35-метрова яхта на стойност 5 милиона евро е напуснала Хърватия в 10 сутринта на 6 октомври 2022 г. След това три дни по-късно, на 9 октомври, тя е видяна край крайбрежията на Турция - към обяд идва на пристанището на Дидим, където хвърля котва.

„ Това е последното известно местонахождение на яхтата “, означават създателите на обявата.
 Яхтата на Усманов Ирина ВУ Яхтата Ирина ВУ на съветския олигарх Алишер Усманов 
Междувременно неотдавна доста сходна яхта влезе в пристанището на Бетина, която, както пишат публицисти, базирайки се на свои източници, трябваше да се представи пред очите на обществеността, че е Ирина ВУ и към момента е в хърватското пристанище. Властите обаче споделят, че това е просто съвпадане.

В същото време чиновниците на реда на Хърватия, взаимно с интернационалните структури, към този момент са почнали следствие на скандалния случай. Според известия в медиите следователите имат въпроси по отношение на обстоятелството, че хърватската гранична полиция сякаш не е знаела, че на яхтата на Усманов е неразрешено да минава границата.

Коментирайки случая, представителят на Министерството на морето, превоза и инфраструктурата Ален Госпочич сподели, че незабавно откакто яхтата е попаднала под наказания, тя е била запечатана, а капитанът на пристанището е забранил всевъзможен достъп до кораба. В същото време притежателите са известени, че е неразрешено потреблението на яхтата.
 Яхтата на Усманов Ирина ВУ
Служителят обаче към момента би трябвало да отговори на въпроса по какъв начин е допустимо глобената 35-метрова яхта да изчезне от пристанището. Според Госпочич неговият отдел не може да има сигурност в пристанищата, а Бетина е намерено пристанище, в което може да влезе всеки транспортен съд.

„ Министерството е уведомило пристанището, че яхтата е блокирана, капитанът на пристанището е издал указания на управляващите, че достъпът до яхтата е неразрешен, а министерството не наема охранителни служби, които да охраняват непрекъснато непознато имущество, и не възнамеряват да създадат това, защото такава система не е жизнеспособна “, отговори Госпочич.

Журналистите попитаха и за какво загубата на яхтата се разбра едвам три месеца по-късно. На това служителят отговори, че инспекцията дали някой е откраднал глобено имущество не е от компетенциите на неговия отдел.

" В пристанището има стотици кораби и капитанът на пристанището не може да ревизира кой транспортен съд е дебаркирал и кой не. Но в този момент тече в детайли следствие, по време на което ще се откри всичко ", акцентира министърът.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР