Един човек е загинал, а четирима са били ранени след

...
Един човек е загинал, а четирима са били ранени след
Коментари Харесай

Един загинал при катастрофа на спортен самолет край Загреб

Един човек е умрял, а четирима са били ранени след злополука на състезателен аероплан югозападно от Загреб, съобщи организация " Хина ", като се базира на Дирекцията за гражданска отбрана.

Хърватската полиция е получила сигнал за злополуката в 15:51 ч. през вчерашния ден. Екипи на гражданската отбрана, полицията, службата за незабавна здравна помощ, пожарникари и планински спасители са били изпратени на мястото на случая. 

Хърватският министър председател Андрей Пленкович, министърът на опазването на здравето Вили Берош и министърът на вътрешните работи Давор Божинович дойдоха на мястото на злополуката в събота, осведоми " Хина ". 

Премиерът заяви, че всички пасажери на борда на самолета са хърватски жители.

„ За страдание, един човек е умрял, а останалите получават здравна помощ “, сподели Пленкович и благодари на екипите за незабавна интервенция за бързата реакция.

" Хина " оповестява, че животът на ранените пасажери не е в заплаха.

Следователи работят по отчет за аргументите за случая.

На телефона за незабавни случаи 112 в 15:47 ч. през вчерашния ден е получен сигнал за злополука на аероплан „ Чесна 182 “ с унгарска регистрация и петима пасажери на борда. 

Час и половина са били нужни на избавителните екипи, с цел да открият мястото на случая, сподели Марин Лукаш, началник на Загребската планинска избавителна работа. Той уточни, че самолетът е бил предопределен за скокове с парашут.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР